SUD ODLUČIO: Veselinović ostaje u pritvoru, Repić na slobodi!

Kosovska Mitrovica

SUD ODLUČIO: Veselinović ostaje u pritvoru, Repić na slobodi!

Crna Hronika -
Sudija je prihvatio argumentaciju odbrane da nema dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je Repić učestvovao u pokušaju teškog ubistva, a Veselinoviću je određen pritvor do 30 dana zbog posedovanja ilegalnog pištolja

KOSOVSKA MITROVICA - Sudsko veće sastavljeno od Euleksovih sudija u Višem sudu Kosovskoj Mitrovici odlučilo je danas da odredi pritvor do 30 dana Žarku Veselinoviću, dok je Slobodan Repić pušten iz policijskog pritvora na slobodu.

Veselinovića i Repića uhapsili su u petak u Rudaru kod Zvečana, na severu Kosova, pripadnici Euleksa i kosovske policije zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju ubistva Dušana Milisavljevića, zamenika direktora Administrativne kancelarije u Kosovskoj Mitrovici decembra prošle godine.

Advokat Ljubomir Pantović izjavio je novinarima da je sudija prihvatio argumentaciju odbrane da nema dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju da je Repić učestvovao u pokušaju teškog ubistva decembra 2012. godine u Kosovskoj Mitrovici.

Kako je objasnio Pantović, Veselinoviću je određen pritvor do 30 dana zbog posedovanja ilegalnog oružja odnosno pištolja koji je on odbacio od sebe pre nego što je uhapšen.

"Ova odluka suda je prilično neobična da Veselinović za jedan pištolj koji je posedovao ilegalno bude u pritvoru. To se na Kosovu nije dogodilo unazad 10 godina da nekom za jedan pištolj bude određen pritvor od mesec dana", rekao je Pantović.

Za ovo delo izriče se novčana kazna, ali je sud danas iz nekog nepoznatog razloga, iako je odbacio postojanje sumnje za ubistvo odlučio se za izricanje mere pritvora zbog jednog pištolja koji je Veselinović imao, dodao je Pantović.

On je najavio da će advokat Miodrag Brkljač uložiti žalbu protiv rešenja kojim je određen pritvor Žarku Veselinoviću.

Brkljač je rekao da je jedan od razloga za određivanje pritvora, pored posedovanja pištolja bio i pokušaj Veselinovićevog bekstva od policije u petak u Rudaru.

Odmah posle hapšenja Veselinovića i Repića usledile su blokade Srba na magistralnom putu Priština - Raška u Rudaru, koje nisu uklonjene ni danas, a građani koji na njima dežuraju zahtevali su da se Repiću i Veselinoviću omogući odbrana sa slobode kako bi deblokirali magistralni put.

U suprotnom najavili su da će radikalizovati blokade puteva na severu Kosova u sve četiri opštine.

Magistralni put Priština - Raška, koji je od ponedeljka u blokadi, odmah nakon hapšenja Veselinovica i Repića blokiran je i danas i njima od tada pripadnici Euleksa i Kfora nisu saobracali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track