UDES KOD ŽABLJAKA: Ograda devojci otkinula ruku

Srpski državljani povređeni

UDES KOD ŽABLJAKA: Ograda devojci otkinula ruku

Crna Hronika -
Ivana i Srđan Obradović iz Bajine Bašte i njihova saputnica Nevena V. povređeni su kad su sleteli s puta
1 / 4

PODGORICA - Devojka prevezena u Beograd!Ivani Obradović (30) iz Bajine Bašte amputirana je desna ruka nakon teške saobraćajne nesreće koja se juče oko 6.20 sati dogodila na putu Žabljak - Šavnik! Nesreća se dogodila kad je „fijat“ kojim je upravljao Ivanin brat Srđan Obradović (24) iz zasad nepoznatih razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u zaštitnu ogradu. U sudaru su lakše povrede zadobili Srđan i Nevena V. (26), saputnica iz automobila.Jeziv prizor- Troje mladih krenulo je na Crnogorsko primorje, ali na izlasku iz Žabljaka vozač „fijata“ je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u metalnu ogradu. Od siline udarca ona je bukvalno prošla pored motora, otkinula ruku devojci, koja je bila na mestu suvozača, da bi potom probila i zadnje staklo - ispričao je izvor Kurira iz istrage.Policija i lekari su brzo stigli na mesto nesreće.- Prizor je bio zaista jeziv! Svuda unaokolo bili su razbacani delovi smrskanog vozila, a teško povređenoj devojci ruka je praktično bila otkinuta! Držala se samo na koži. Krvi je bilo na sve strane, mnogo je iskrvarila. Njen brat Srđan i drugarica Nevena su jaukali i plakali - ispričao je naš sagovornik.Ivana Obradović je u kritičnom stanju, bez pulsa i pritiska, prevezena u pljevaljsku bolnicu, gde su lekari, prema rečima Zorana Tabaša, direktora Opšte bolnice, Ivani uspeli da zaustave krvarenje.Prevezena helikopterom- Lekarska ekipa koja je bila na mestu nesreće otkinutu ruku stavila je u frižider s ledom. Devojka je prevezena u pljevaljsku bolnicu, pa u Prijepolje a potom čim joj se stanje stabilizovalo, ona je helikopterom prevezena u Beograd, gde će hirurzi pokušati da joj prišiju ruku. Zaista bi bila šteta da tako mlada devojka ostane bez ruke - rekao je Tabaš za Kurir i dodao da su u ovom udesu Srđan Obradović i Nevena V. samo ugruvani.

Sin javio ocu da je Ivana povređenaBAJINA BAŠTA - Aleksandar i Dragana Obradović, Ivanini i Srđanovi roditelji, u šoku su zbog svega što se desilo i juče nisu želeli da daju izjave.- Srđan, Ivana i Nevena su u utorak rano ujutru krenuli na more. Nakon što su prošli granicu na Jabuci, Srđan je SMS porukom javio roditeljima da su ušli u Crnu Goru. Nažalost, ubrzo je pozvao oca Aleksandra i rekao mu da su imali udes i da je Ivana u bolnici - ispričao je komšija.U isto vreme kad je Ivana transportovana na beogradsku Banjicu, Aleksandar i Dragana su krenuli u Beograd. Ivana je završila farmaciju, a njen brat studira na Višoj elektrotehničkoj školi.

Vozaču se prispavalo, hteo da staneIzvor Kurira kaže da se pretpostavlja da je do udesa došlo zato što je vozač zaspao!- Srđan je policajcima ispričao da su njegova sestra i Nevena spavale u kolima i da se i njemu prispavalo. Rekao je i da je nameravao da se zaustavi da bi se odmorio, ali tada je došlo do nesreće - kaže naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track