MAJKA POVREĐENE DEVOJKE: Ivana je videla oca i mene i osmehnula se

Dragana Obradović priča za Kurir

MAJKA POVREĐENE DEVOJKE: Ivana je videla oca i mene i osmehnula se

Crna Hronika -
Nasmešila nam se, za više od toga nije imala snage, rekla Dragana, majka Ivane Obradović, koja je u udesu ostala bez desne ruke

BEOGRAD - Porodica još u šoku!- Videli smo Ivanu na minut. Ležala je u bolničkom krevetu i prepoznala je mene i oca. Osmehnula se, ali za više od toga nije imala snage. Lekari kažu da će njeno zdravstveno stanje biti kritično još dva-tri dana, a posle toga bi trebalo da krene da se oporavlja.Bdi uz ćerkuOvo je za Kurir rekla Dragana Obradović, majka Ivane (30), koja je teško povređena nedaleko od Žabljaka. Ivani je u saobraćajnoj nesreći, do koje je došlo kad je njen brat Srđan izgubio kontrolu nad „fijatom“, zaštitna ograda bukvalno otkinula desnu ruku!- Još sam u šoku zbog ove nesreće koja je zadesila našu porodicu. Suprug Aleksandar je u Beogradu, a sin i ja smo se vratili u Bajinu Baštu. Aleksandar je u bolnici ako dođe do nekih promena ili ako Ivani nešto zatreba da joj bude pri ruci. Ne mogu da govorim više, ne želim da se fotografišem, pustite da sve ovo malo prođe i da Ivani bude bolje, pa ćemo pričati - jedva je ispričala majka teško povređene Ivane.Srđan Obradović, koji je vozio automobil „fijat“, a u kojem su se nalazile njegova sestra Ivana i njihova drugarica Nevena V., rekao je za Kurir da nije u stanju da priča o nesreći.Lekari bili nemoćni- Sve je još sveže. I dalje sam u šoku. Ne mogu da pričam o nesreći i kako se sve dogodilo. Pustite, molim vas, da sve prođe - kratko je rekao Srđan.Nakon teške nesreće kod Žabljaka, Ivana je prevezena u pljevaljsku bolnicu, gde su lekari uspeli da joj stabilizuju stanje. Istovremeno, lekarska ekipa koja je došla na lice mesta stavila je Ivaninu otkinutu ruku u frižider, posle čega je devojka helikopterom prevezena u Beograd, gde su mikrohirurzi Kliničkog centra Srbije pokušali da prišiju devojci otkinutu ruku. Nažalost, operacija nije dala rezultate...- Dežurna medicinska ekipa Urgentnog centra uložila je ogroman napor kako bi mikrohirurškim zahvatom spasla ruku. Nažalost, zbog prirode povrede u kojoj su tkiva desne ruke teško razorena, hirurški zahvat koji je izveden nije dao rezultate - navode u KCS i dodaju da je devojka u stabilnom stanju i da se oporavlja na hirurškom odeljenju Urgentnog centra.

Teške povrede... Ivana Obradović
Teške povrede... Ivana Obradović

Policija još utvrđuje uzroke nesrećePolicija i dalje utvrđuje uzroke teške nesreće koja se prekjuče dogodila na putu Žabljak-Šavnik u kojoj je Ivana Obradović teško povređena, dok su njen brat Srđan (24) i njihova prijateljica Nevena V. (26) iz Bajine Bašte prošli s lakšim povredama. Ivana, Srđan i Nevena krenuli su na Crnogorsko primorje, ali na izlasku iz Žabljaka Srđan, koji je bio za volanom „fijata“, izgubio je kontrolu nad vozilom koje je udarilo u zaštitnu ogradu. Od siline udarca, ograda je bukvalno prošla pored motora, otkinula ruku devojci koja je bila na mestu suvozača, da bi potom probila i zadnje staklo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track