Berane: Bačena bomba ispred kuće novinara

Snažna detonacija

Berane: Bačena bomba ispred kuće novinara

Crna Hronika -
U vreme napada Tufik Softić je bio u kući sa porodicom. Detonacija, kako se pretpostavlja, šok bombe, napravila je krater, a srećom niko nije povređen

BERANE - Nepoznate osobe bacile su kasno sinoć bombu u dvorište kuće novinara "Vijesti" Tufika Softića u Beranama.

Softić je u vreme napada bio u kući sa porodicom i od detonacije eksplozivne naprave niko nije povređen, prenose podgorički mediji.

Softić je kazao da nema materijalne štete, da je eksploziv napravio krater pored automobila, ali da je detonacija bila izuzetno jaka.

On je izjavio da eksplozivna naprava bačena u dvorište njegove kuće u Beranama nije bilo puko zaplašivanje, već atak na njegov život i imovinu.Nakon istražnog postupka, Softić je rekao da je definitivno uveren da nije u pitanju bila šok bomba, kako je u prvih mah policija pretpostavljala, već da je reč o razornom eksplozivu "trotil" koji na svu sreću nije otišao pod auto, već je pao 70 centimetara od vrata automobilia.Prema njegovim rečima, velika je sreća što prilikom eksplozije u automobilu nije bilo nikoga.“Samo 15 minuta pre eksplozije ja sam bio u automobilu sa kćerkom. Dakle u pitanju je vrlo ozbiljan napad na mene”, objasni je Softić.On je istakao da ovoga puta, za razliku od prošlog napada iz 2007. godine, ne može da kaže na koga sumnja, u smislu ko bi mogao da stoji iza napada.“Definitivno mislim da je razlog napada - moje pisanje. Videćemo dalje šta će biti oko toga. U poslednje vreme nije mi prećeno, tako da ne mogu da pretpostavim ko bi mogao stajati iza napada”, naveo je Softić.

Tufik Softić napadnut je pre par godina ispred svoje kuće u Beranama i taj napad ni do danas nije rasvetljen.

Softić je dugogodišnji novinar i piše o organizovanom kriminalu.

Crnogorski ministar policije Raško Konjević kasno sinoć je telefonom razgovarao sa Softićem i interesovao se za to što mu se dogodilo. Konjević je tim povodom ocenio da bezbednost novinara i medijske slobode "moraju biti prioritet u radu državnih organa".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track