SAHRANJENI MLADIĆI: Joj, Miloše, kako će majka bez tebe!

Trgovište i Donja Trnica juče zavijeni u crno

SAHRANJENI MLADIĆI: Joj, Miloše, kako će majka bez tebe!

Crna Hronika -
Miloš Jovanović (20) i Ivica Mitić (32), koji su poginuli u nedelju ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći, sahranjeni juče

VRANJE - Roditelji nastradalih mladića pod nadzorom lekara!Mislim da danas nema osobe u Trgovištu i Donjoj Trnici kojoj nije teško u duši. Danas je dan žalosti jer smo izgubili Miloša i Ivicu, to je velika tragedija za sve nas. Njihovi roditelji su pod lekarskim nadzorom, a kako i ne bi kad su ostali bez sinova, ponosa kuća Jovanović i Mitić!Crne povorkeOvo su juče kroz suze na groblju u Donjoj Trnici i Trgovištu rekli prijatelji Miloša Jovanovića (20) i Ivice Mitića (32), koji su poginuli u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u noći između subote nedelje, oko 1.30 sati, kad su „stojadinom“ sleteli s puta i upali u dubok jarak kraj druma. U toj saobraćajki povređeni su Boban Stanojković i maloletni Nikola A. (16).Prva crna povorka krenula je oko 13 časova da na večni počinak u Donjoj Trnici isprati Ivicu, a sat kasnije u Trgovištu je sahranjen i Miloš Jovanović. Tešku tišinu na groblju u Trgovištu remetili su tek poneki lelek i jauci nesrećnih Miloševih roditelja.- Joj, sine, joj, Miloše, kako će majka bez tebe, ko će majku sada da dočekuje s osmehom, kome će majka sada da se raduje - neutešno je naricala majka Branka, dok ju je suprug Goran teškom mukom pridržavao da se ne sruši pored kovčega.Niko nije krio suzeNiko od prisutnih nije mogao da zadrži suze.- Velika je ovo tragedija, bili su to momci za primer... Miloševi roditelji su pod sedativima i lekari su neprestano uz njih. Teško je prihvatiti da nikad više neće videti svog sina, za koga su bili izuzetno vezani... Nema većeg bola, ali s tim bolom treba nastaviti život - priča jedan od komšija, jedva zaustavljajući jecaj iz grudi.Miloševi roditelji Goran i Brankica pre godinu dana su udali ćerku Žaklinu, a ove godine pripremali su udaju druge ćerke, Marine. Sada, umesto svadbe koja je trebalo da se održi za mesec dana, sahranjuju sina jedinca! Rade Spasić, budući prijatelj porodice Jovanović i budući Marinin svekar, kaže da je ona u šoku.Otkazana svadba- Ovo je strašno, mučno i veoma teško. Svadbu smo otkazali. Marina je bila izuzetno vezana za brata, kao i druga sestra Žaklina. Jednostavno ne mogu da veruju da Miloša više nema. S Marinom je sada nemoguće razgovarati, van sebe je od bola - kaže Rade.Prijatelji Ivice Mitića pričaju da je pre dve godine izgubio oca i da je tada preuzeo brigu o majci Zorici, zarađujući novac u Beogradu nadničenjem. Imao je sestru Andrijanu, koja je udata.

Bio hranitelj porodice... Nastradali Ivica Mitić
Bio hranitelj porodice... Nastradali Ivica Mitić

Preživeo sa slomljenim vratomOsim nastradalih Miloša Jovanovića i Ivice Mitića, u „stojadinu“ koji se prevrnuo nalazili su se i Boban Stanojković (28) i maloletni Nikola A. (16). Policija je saopštila da je do sletanja automobila s puta došlo zbog prebrze vožnje, a Boban je s teškim povredama odmah prevezen u Klinički centar u Nišu.- Boban Stanojković je prilikom tumbanja ispao iz vozila i tom prilikom polomio vrat. Maloletni Nikola A. najbolje je prošao pošto je zadobio povrede desne potkolenice i nagnječenja, i posle ukazane pomoći pušten je kući - rekao je izvor Kurira.Krivina kao da je ukletaMeštani Trgovišta i Donje Trnice čude se kako nadležni dosad ništa nisu preduzeli budući da se na delu puta na kojem su poginuli Ivica i Miloš često dešavaju nesreće s tragičnim ishodom.- Ta krivina kao da je ukleta! Evo, Ivica i Miloš su poginuli na samo nekoliko kilometara od Trgovišta. Kod sela Donja Trnica u poslednjih deset godina dogodilo se više od 30 saobraćajnih nesreća, u kojim je izginulo mnogo mladih ljudi - kažu meštani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track