EKSPRESNO: Miškoviću ročište odloženo za oktobar

Iza zatvorenih vrata

EKSPRESNO: Miškoviću ročište odloženo za oktobar

Crna Hronika -
Vlasnik Delta holdinga nije odgovorio na pitanja da li je spreman za suđenje i da li očekuje fer proces i brzo je, bez reči ušao u zgradu, dok je njegov sin dobacio novinarima: Kako ste? Ja sam dobro, ali ne smem da dajem izjave
1 / 10 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i njegov sin Marko stigli su nešto pre 10 časova u Specijalni sud u Beogradu. Međutim, pripremno ročište u postupku protiv Miroslava Miškovića i još 11 optuženih za zloupotrebe u prodaji putarskih preduzeća, koje je trebalo danas da počne, nakon nešto više od pola sata, odloženo je za 14. i 15. oktobar.

Razlog odlaganja je, kako je saopšteno u Specijalnom sudu, što nisu svi advokati na vreme dobili potrebnu dokumentaciju.

Pored Miroslava i Marka Miškovića, koji nisu želeli da daju izjave novinarima prilikom ulaska u zgradu suda, optužen je i vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još sedam osoba.

Vlasnik Delta holdinga nije odgovorio na pitanja da li je spreman za suđenje i da li očekuje fer proces i brzo je, bez reči ušao u zgradu, dok je Marko Mišković, sa osmehom na licu, pitao novinare kako su, a na isto pitanje kojim su mu prisutni uzvratili odgovorio da je dobro i poručio da "nema odobrenje advokata da daje bilo kakve izjave".

Novinarima se jedino obratio advokat Đuraškovića Zoran Ateljević, koji je izrazio nadu da će sudsko veće danas ukinuti pritvor njegovom branjeniku."Sudsko veće može da donese odlku o ukidanju pritvora Đuraškoviću, za šta je potrebna saglasnost javnog tužioca. Obzirom da je Apelacionui sud ukinuo rešenje o produženju pritvora ,optimista sam da bih mogao dobiti takvu saglasnost tužioca", rekao je Ateljević.Pripremno ročište trebalo bi da traje dva dana, biće zatvoreno za javnost, a na njemu sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka.Nakon pripremnog ročišta sud će zakazati početak suđenja.Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten je 23. jula iz pritvorske jedinice Okružnog zatvora koja se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.Mišković je u pritvoru Okružnog zatvora proveo 224 dana, od hapšenja 12. decembra prošle godine, a pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti koje je uplatila njegova kompanija pa je pušten da se u daljem toku postupka brani sa slobode.Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.

U ovom predmetu samo je još vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković ostao u pritvoru, Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

http://www.youtube.com/watch?v=-3tpnNFbigk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track