Mladić polupao izloge, policija mu dala cigaretu da se smiri!

Haos u Tuzli

Mladić polupao izloge, policija mu dala cigaretu da se smiri!

Crna Hronika -
Jasmin Serhatlić (35) je svoj nasilnički pohod prekinuo tek kada je došla policija od koje je dobio "cigaretu za smirenje"

TUZLA - Prava drama dogodila se danas u tuzlanskom naselju Batva, tačnije u Rudarskoj ulici, kada je tridesetpetogodišnji Jasmin Serhatlić, počeo da nasumice lupa izloge poslovnih prostora i prodavnica u ovom naselju.Nakon što je flašama i kamenjem izlupao više prodavnica, kladionica, i drugih privatnih lokala, Serhatlić se i sam povredio razbijenim staklom, a njegov ludački pohod prestao je nakon desetak minuta kada je na mesto incidenta stigla policijska patrola.

Serhatlić se tada smirio, a usput je, od jednog policajca dobio i cigaretu za „smirenje“."Policija je oko 9.20 sati obaveštena o ovom delu i mi smo odmah reagovali. Uviđaj je obavljen, a velika materijalna šteta je pričinjena na prozorima sportske kladionice „BH play“", kazao je portparol MUP TK Izudin Šarić.Nakon policije u Batvu je odmah stiglo i vozilo Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, koje je Serhatliću ukazalo pomoć. Nakon toga je odveden na Kliniku za psihijatrijske pomoći, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.Serhatlić je, tvrde meštani Batve, od ranije poznat po nasilničkom ponašanju. Neretko je i ranije presretao komšije i prolaznike u Batvi, tražeći od njih novac, a kada mu ne bi dali, znao je da bude agresivan. O ovom incidentu upoznato je i Tužilaštvo TK.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track