Bacili bombu na kuću Bojovićevog čoveka!

Nastavljaju se mafijaški obračuni u Crnoj Gori

Bacili bombu na kuću Bojovićevog čoveka!

Crna Hronika -
Jovica Vukotić, na čiju je kuću u Dobroti bačena kašikara, bilo je, navodno, treće od pet imena na Šaranovićevom tajnom spisku za likvidaciju

KOTOR - Grunula „kašikara“!Nepoznata osoba bacila je u noći između srede i četvrtka bombu „kašikaru“ ispred kuće Jovice Vukotića (36), jednog od najbližih saradnika uhapšenog vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića! U eksploziji koja se dogodila u kotorskom naselju Dobrota niko nije povređen, a oštećeno je sedam parkiranih automobila.- Ne znam kome je to bilo upućeno, na parkingu nije bio nijedan moj automobil. Bomba „kašikara“ oštetila je stakla na automobilima na parkingu ispred kuće i na objektu za čuvara - rekao je Jovičin otac Vesko Vukotić (63) za crnogorske medije i naveo da su oštećeni automobili komšija, kao i prijatelja s kojim je gradio kuću.Opomena!Međutim, prema nezvaničnim informacijama iz istrage, policija ne isključuje mogućnost da je bomba bačena kao opomena Jovici Vukotiću!- On je jedan od vođa „kotorskog klana“ i navodno je bio na spisku za likvidaciju Slobodana Šaranovića, koji je nedavno uhapšen u Budvi! Na spisku se nalaze imena pet osoba, od kojih su likvidirani Nikola Bojović i Marko Vidaković (29), a ime Jovice Vukotića bilo je treće na ovom spisku - kaže izvor iz istrage.Naš sagovornik dodaje da je pomenuti spisak Specijalno tužilaštvo u Beogradu nedavno dostavilo kolegama u Crnoj Gori u okviru istrage o ubistvu Nikole Bojovića (39), rođenog brata Luke Bojovića (41).Bio meta i ranije- Osim Vukotića, na tom spisku su još i Baranin Luka Đurović, kao i Filip Korać. Navodno, sve te likvidacije trebalo je da organizuje Slobodan Šaranović kao osvetu za smrt svog brata Brana Šaranovića, koji je ubijen 2009. godine u Beogradu. Ljudi sa spiska, kako se sumnja, bili su mu meta zbog bliskosti s Lukom Bojovićem, kojeg je Slobodan Šaranović krivio za Branovo ubistvo - objašnjava naš izvor iz istrage.Jovica i njegov brat Igor, prema tvrdnjama crnogorskih medija, dovode se u vezu sa sumnjivim poslovima, zbog kojih su nekoliko puta bili meta napada u Kotoru i Beogradu.Inače, crnogorski pravosudni organi odobrili su izručenje Srbiji Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića, koji su uhapšeni 24. jula u Budvi zbog sumnje da su umešani u ubistvo Nikole Bojovića. Na teret im se stavlja i da su planirali još nekoliko likvidacija.

Mesto eksplozije... Vukotićeva kuća u Dobroti kod Kotora
Mesto eksplozije... Vukotićeva kuća u Dobroti kod Kotora

U zatvoru... Luka Bojović
U zatvoru... Luka Bojović

Šaranović: Ne bi ubioJuče se u jednom crnogorskom dnevniku pojavio intervju s Veskom Vukotićem, u kojem je rekao da je siguran da Šaranović ne planira da likvidira njegovog sina! Vukotić je rekao da ga je srpsko tužilaštvo upozorilo da se sprema ubistvo Jovice.- Siguran sam da takva narudžba nije došla od porodice Šaranović, jer za takvim nečasnim i krvoločnim nedelom ta časna porodica ne bi posegnula - kazao je Vukotić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track