NELEGALNE KLADIONICE: Zaplenjeno 150 poker-aparata u Smederevu i Plani
Foto: Reuters

Policijska kontrola

NELEGALNE KLADIONICE: Zaplenjeno 150 poker-aparata u Smederevu i Plani

Crna Hronika -
Iz 38 objekata je oduzeto 369.670 dinara i 755 evra

BEOGRAD - Prilikom akcije kontrole nelegalnih sportskih kladionica u Smederevu, Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, policija je oduzela 150 aparata za igre na sreću.

MUP je saopštio da je iz 38 objekata oduzeto 369.670 dinara i 755 evra.

Odeljenje kriminalističke policije PU u Smederevu sprovelo je akciju kontrole nelegalnih sportskih kladionica i u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom, izvršena je kontrola objekata u kojima je bez odobrenja Ministarstva finansija organizovano klađenja na sportske događaje i igara na aparatima.

Takođe, obzirom na predstojeći početak školske godine, kriminalistička policija je poseban akcenat stavila na kontrolu nelegalnih kladionica, koje su poslovale u neposrednoj blizini škola. Iz 38 objekata oduzeta je oprema korišćena za neovlašćeno organizovanje klađenja, i to ukupno 150 aparata za igre na sreću, 74 televizora, 28 računara, 32 štampača i 31 monitor.

Nađen je i oduzet i novac od uplata za klađenje i igranje na aparatima u ukupnom iznosu od 369.670 dinara i 755 evra. U nastavku akcije, nadležnom javnom tužilaštvu u Smederevu biće podnete odgovarajuće krivične prijave protiv odgovornih lica ovih kladionica, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track