VUKČEVIĆ: Tužilaštvo tražilo od BiH proveru predmeta o ratnim zločinima!

Potvrđeno

VUKČEVIĆ: Tužilaštvo tražilo od BiH proveru predmeta o ratnim zločinima!

Crna Hronika -
Za sada je,reč o više od 10 predmeta, a neki od odgovora iz Sarajeva već su stigli u Beograd

BANJALUKA - Glavni tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević potvrdio je da je ovo tužilaštvo od BiH zatražilo određene provere po predmetima za ratne zločine.

Za sada je,reč o više od 10 predmeta, a neki od odgovora iz Sarajeva već su stigli u Beograd.

Danas je u Beogradu u vezi s ovim održan sastanak ministra rada i boračko-invalidske zaštite Petra Đokića, i predsednika BORS-a Pantelije Ćurguza s predstavnicima Udruženja "RS-Čast otadžbine" koje većinom okuplja bivše oficire vojske i policije iz RS.

Nadležne institucije Republike Srpske tražiće od pravosudnih organa BiH i Srbije razjašnjenje poslednjih postupaka u vezi sa proverama identiteta i boravišta ratnih vojnih i policijskih oficira Srpske koji žive u Srbiji, rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić.

Institucije Republike Srpske insistiraće na tome da se o ovom pitanju govori otvoreno i u Srbiji i u BiH. Srpska ima pravo da traži razjašnjenje šta te akcije znače, rekao je Đokić novinarima nakon sastanka u Beogradu sa predstavnicima Udruženja “Republika Srpska - čast otadžbine”.

Predstavnici ovog udruženja zatražili su potpunu transparentnost u ovom slučaju, navodeći da ne žele tajne optužnice i najavili da će se obratiti i Ministarstvu pravde Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=6XLo3lwUfio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track