UŽASAN SUDAR KOD PLANE: Poginulo dvoje dece, 8 povređenih
Foto: Printscreen RTS

Teška nesreća kod Velike Plane

UŽASAN SUDAR KOD PLANE: Poginulo dvoje dece, 8 povređenih

Crna Hronika -
Rano jutros, oko 4.30, sudarili su se kombi holandskih i automobil francuskih tablica u kojima su bili turski državljani.Zbog udesa su na putu od Niša ka Beogradu bile kilometarske kolone

VELIKA PLANA - Dva deteta su poginula, a 8 osoba, među kojima je i troje dece, povređeno je u saobraćajnoj nesreći kod Velike Plane.

Jedno dete je poginulo na licu mesta, a drugo je podleglo povredama na putu do bolnice "Stefan Visoki" u Smederevskoj Palanci.

"Jedno od još troje teško povređene dece upućeno je u Beograd zbog povrede mozga i neurohirurška operacija je već u toju. Od drugo dvoje smeštenih u bolnici u Palanci jedno je zadržano na odeljenju ortopedije s povredama glave, a drugo će biti odmah operisano na ginekologiji zbog povreda u donjem delu stomaka", rekao je dr Periša Jovanović, direktor bolnice "Stefan Visoki".

Odrasli pacijenti, koji su zbrinuti u bolnici u Smederevskoj Palaci nalaze se van životne opasnosti.

Devojčica koja je operisana u Urgentnom centru u kritičnom je stanju. Odrasli pacijenti, koji su zbrinuti u bolnici u Smederevskoj Palaci sa povredama glave i kičmenog stuba nalaze se van životne opasnosti.

Petanestogodišnja pacijentkinja, francuska državljanka ima povredu glave, a žena stara 35 godina, turska državljanka, ima prelom kičmenog stuba. Tridesetšestogodišnji muškarac holandsko-turski državljanin ima povrede glave i stopala, rekao je doktor Jovanović.

Sudarili su se kombi holandskih i automobil francuskih registarskih tablica u kojima su bili turski državljani. Teška saobraćajna nesreća se dogodila rano jutros oko 4.30 časova kod skretanja za Veliku Planu, a prema prvim informacijama, poginula su dva deteta starosti tri i 10 godina koja imaju holandsko državljanstvo.

Povređeni putnici prebačeni su u bolnicu u Smederevskoj Palanci i trenutno se radi na njihovom zbrinjavanju.

Zbog ovog udesa na autoputu Beograd - Niš u smeru ka Beogradu bile su kilometarske kolone i vozila su bila naizmenično propuštana. Udes se dogodio u traci u pravcu prema Beogradu, a uviđaj je završen i saobraćaj se polako normalizuje.

http://www.youtube.com/watch?v=7T3JT3EfonE

http://www.youtube.com/watch?v=snYEwuTsptY

http://www.youtube.com/watch?v=6IOyJin58Yo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track