U petak odluka o izručenju ruskog desničara Gorjačeva!

Čeka se Apelacioni sud

U petak odluka o izručenju ruskog desničara Gorjačeva!

Crna Hronika -
Branioci Gorjačeva istakli su da je Viši sud odluku o izručenju "doneo brzopleto" i da od Apelacionog suda sutra očekuju da ukine tu odluku

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu razmatraće u petak žalbu branilaca ruskog desničara Ilije Gorjačeva na odluku Višeg suda u Beogradu o njegovom izručenju Ruskoj Federaciji.

Branioci Gorjačeva, koji je bio na čelu desničarske organizacije "Ruski obraz", na konferenciji za medije u Beogradu istakli su danas da je Viši sud odluku o izručenju "doneo brzopleto" i da od Apelacionog suda sutra očekuju da ukine tu odluku.

Prema rečima advokata Feđe Dimovića i Marka Fejgina, optužbe protiv njihovog klijenta u Rusiji iskontruisane su iz političkih razloga i zasnivaju se, kako kažu, samo na tvrdnjama jednog osuđenika na doživotnu robiju "kojem je specijalnim merama iznuđen iskaz".

Gorjačev, koji je priveden u Srbiji 9. maja na osnovu Interpolove poternice, od 24. januara 2011. bio je registrovan kao stalni dopisnik pojedinih ruskih medija u Srbiji, a u Rusiji se tereti za 11 ubistava, banditizam i nelegalnu trgovinu oružjem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja