SKANDAL: Udario ga jer je uzeo mito u njegovo ime

Incident u Javnom preduzeću „Održavanje i usluge“ u Novom Sadu

SKANDAL: Udario ga jer je uzeo mito u njegovo ime

Crna Hronika -
Aleksandar Bogdanović iz Nove Srbije odgovaraće prekršajno jer je napao Miloša K. zato što je uzeo 1.000 evra da kod njega zaposli jednog mladića

NOVI SAD - Bruka i sramota!Protiv Aleksandra Bogdanovića, direktora JP „Održavanje i usluge“ u Novom Sadu, policija je podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer je u svojoj kancelariji udario u glavu Miloša K. iz Kaća. Bogdanović je nasrnuo na Miloša zbog toga što je, pozivajući se na njega, uzeo 1.000 evra mita od Lajoša Kartala da bi zaposlio njegovog sina u JP „Održavanje i usluge“. Inače, Bogdanović je predsednik Gradskog odbora Nove Srbije u Novom Sadu, dok je Miloš K. član te partije u Kaću.- Lajoš Kartal mu je dao 1.000 evra da mu zaposli sina. Osim novca, uslov je bio da se mladić učlani u Novu Srbiju. Međutim, vreme je prolazilo, a momka nisu zvali da se javi na posao, pa je njegov otac posumnjao da je prevaren - priča naš sagovornik iz istrage.Kartal je odlučio da ode do Gradskog odbora Nove Srbije i lično se sretne s Bogdanovićem kako bi ga pitao šta se dešava. Bogdanović ga je odmah primio.- Kazao sam mu da je Miloš od mene zahtevao 6.000 evra. Odmah sam mu dao 1.000, a obećao sam da ću mu dati ostatak kad sin počne da radi - priča Kartal i dodaje da je direktor delovao šokirano.- Rekao je da ni on ni stranka nemaju veze s tim. Telefonom je pozvao Miloša da dođe kod njega da se suočimo - priča Kartal.Kad je Miloš stigao, Bogdanović je počeo da viče na njega. Pitao ga je zašto laže da je on tražio mito i odakle mu ideja da od bilo koga traži novac i tako bruka stranku. Miloš je rekao da nije pominjao njihovu stranku, nego neku drugu. Tada se Bogdanović iznervirao, skočio sa stolice i udario ga u glavu. Veći sukob sprečili su zaposleni, koji su pozvali policiju.Miloša K. nismo uspeli da dobijemo kako bismo čuli i njegovu stranu priče. U Novoj Srbiji dali su nam njegov broj telefona, ali taj broj više nije u funkciji. Kako nam je rečeno, on je posle incidenta otputovao u inostranstvo.

Ni stranka ni ja nemamo veze s timDirektor Aleksandar Bogdanović rekao je za Kurir da ni on ni njegova stranka nemaju nikakve veze s dogovorom koji je Miloš napravio s prevarenim ljudima.- Kad su došli kod mene, nisam mogao da verujem šta su mi ispričali. Pitao sam Miloša na osnovu čega je tražio i uzeo novac i po čijem nalogu. On se vadio da to nema veze sa NS, da to radi preko nekog čoveka iz druge stranke. Priznajem da sam bio malo grub, ali kako ne bih kad je uradio nešto tako gnusno - rekao je on.

Proverićemo ko je od njih tražio novac i šta se dešavaloU Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala novosadske policije rečeno nam je da je istraga o ovom slučaju pokrenuta.- Miloš se kao posrednik pozivao na drugo lice. Šta se tačno dešavalo i ko je tražio mito, znaćemo kada završimo istragu. Tada ćemo znati i da li je Miloš K. imao dogovor s Bogdanovićem da traži mito ili je to radio na svoju ruku - kaže naš sagovornik. Tokom istrage u policiju će biti pozvani Lajoš i njegov sin, Aleksandar Bogdanović, kao i njegov stranački kolega iz Nove Srbije Miloš K. Nakon toga će inspektori predmet proslediti tužilaštvu koje će doneti konačnu odluku o tome ima li elemenata krivičnog gonjenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track