KORUPCIJA U NS: Direktor je tražio da za njega uzmem mito!
Foto: Fonet

Član Nove Srbije koji je primio mito tvrdi

KORUPCIJA U NS: Direktor je tražio da za njega uzmem mito!

Crna Hronika -
Aleksandar Bogdanović udario me je da bi sebe oprao jer je tražio 6.000 evra kako bi zaposlio mog poznanika, kaže Miloš Kljajić

NOVI SAD - Korupcija za primer.- Aleksandar Bogdanović, direktor Javnog preduzeća „Održavanje i usluge“ i član Nove Srbije, tražio je od mene da uzmem 6.000 evra od Lajoša Kartala da bi mu zaposlio sina u toj firmi - ovo za Kurir kaže Miloš Kljajić, koga je Bogdanović udario u glavu i pretio da će ga pretući. Bio sam posrednikPodsetimo, Bogdanović je nasrnuo na Miloša u svojoj kancelariji JP kad je Kartal došao kod njega da vidi zbog čega njegov sin nije počeo da radi kad je on za to platio Milošu, koji je bio posrednik između njih dvojice.- Aleksandar je tvrdio da sam samoinicijativno uzeo novac, što je čista laž. Istina je da sam ga ja zamolio da zaposli mog poznanika i da mi je on rekao da će to učiniti ako mu plati 6.000 evra. Trebalo je da Kartal isplati tu sumu u dve rate, ali on nije imao toliko novca, pa mi je dao 1.000 evra uz obećanje da će ostatak isplatiti kad njegov sin počne da radi - priča Miloš.Novac koji je Bogdanović tražio, kako tvrdi, nije bio za stranku, nego za njega lično. Kad je uzeo pare, Miloš ga je pitao kad će pozvati Lajoševog sina na razgovor, a on mu je rekao da sačekaju malo i da još nije vreme za to.Pretio mi je- Ljudi su shvatili da nešto nije u redu i otišli kod njega. Da bi sebe opravdao, pozvao me je telefonom i na prevaru navukao da dođem kod njega. Pošto mi je odavno obećao posao, rekao mi je da ima mesto za mene i da dođem odmah s radnom knjižicom - kaže Miloš.U kancelariji je zatekao Kartala i njegovu sestru. Bogdanović je odmah počeo da viče na njega i da tvrdi da nikad nije tražio da za novac zaposli bilo koga.- Jurio me je po kancelariji i pretio mi. Rekao je da me nikad neće zaposliti kod njega u firmi, a ja sam mu odgovorio da je on kockar i da su mu pare verovatno trebale za to, što ga je razbesnelo, pa me je udario - kaže Miloš i dodaje da su nakon tog i on i Kartal pozvali policiju, koja je pokrenula istragu o ovom slučaju, a protiv Bogdanovića podnela i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka jer ga je udario. Bogdanović je tvrdio da je Miloš Kljajić tražio pare za sebe.

Odazvaću se pozivu policijeMiloš kaže da nije tačno da je nakon ovog događaja pobegao i tvrdi da će otići u policiju kad ga budu pozvali na razgovor.- Ispričaću im sve što se dešavalo, pa neka oni utvrde šta je istina. Ne bežim od svoje odgovornosti za to što sam uzeo taj novac, ali neću da dozvolim da laže da on nije tražio novac kad jeste. Lično je poslao čoveka kod mene da uzme taj novac. Stranka Nova Srbija nema veze s tim, novac mu je trebao za lične potrebe jer mnogo troši - kaže Miloš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track