DRAMA U NOVOM SADU: Pravosudni stražari sprečili pljačku zlatare!

Reagovali munjevito

DRAMA U NOVOM SADU: Pravosudni stražari sprečili pljačku zlatare!

Crna Hronika -
Pokušaj pljačke dogodio se oko 11 časova u Ulici Bulevar Oslobođenja 58 kada je naoružani razbojnik pokušao da opljačka zlataru koja se nalazi u blizini zgrade Prekršajnog suda u Novom Sadu

NOVI SAD - Trojica pravosudnih stražara su danas oko 11 časova sprečili pokušaj oružane pljačke zlatare koja se nalazi neposredno do zgrade Prekršajnog suda u Novom Sadu.

Pokušaj pljačke dogodio se danas oko 11 časova u Ulici Bulevar Oslobođenja 58 kada je naoružani razbojnik pokušao da opljačka zlataru koja se nalazi u blizini zgrade Prekršajnog suda u Novom Sadu.

Oko 11 časova u zgradu suda utrčala je devojčica i pravosudnom stražaru prekršajnog suda u Novom Sadu Slavoljubu Miladinoviću kroz suze rekla da je čovek sa nožem ušao u zlataru koja se nalazi pored suda, na šta je Miladinović, zajedno sa kolegama Draganom Stanojev, stražarom Osnovnog suda i Milutinom Stanišićem iz Višeg prekršajnog suda pohitao u pomoć radnici zlatare.Miladinović je izjavio da je, kada je ušao u zlataru, video čoveka koji nožem nasrće na radnicu zlatare, te ga je uhvatio za ruku, ali da se on tada naglo pokrenuo i u pokušaju da se po svaku cenu oslobodi, zamahnuo je nožem.

"Bio sam prinuđen da se izmaknem kako bih izbegao ubod nožem", izjavio je Miladinović, koji je bio prvi na mestu događaja. Zatim je razbojnik pri pokušaju bekstva napao i dvojicu stražara na koje je naleteo, a koji su krenuli za kolegom Miladinovićem, da bi ga patrola policije ubrzo uhapsila, prema dojavi pravosudnih stražara.

Podsećanja radi, u poslednjih mesec dana, u jutarnjim časovima bilo je više pokušaja razbojništva i oružanih pljački, pa i pokušaja ranjavanja službenog lica upravo u Bulevaru Oslobođenja, kada je u blizini vrtića uz pucnje iz vatrenog oružja napadnut policajac A.A.(30) koji je sprečavao pokušaj pljačke.

"Tačno je da su pravosudni stražari Osnovnog, Prekršajnog i Višeg prekršajnog suda u Novom Sadu, danas pokazali herojstvo, rizikujući sopstveni život zaštitili imovinu i život građana, što svakako zaslužuje svaku pohvalu", portparol Višeg prekršajnog suda Aleksandar Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja