UBICA SA ŠANKOVA: Gladijator presudio i Milošu Vidakoviću?!

Podgorica

UBICA SA ŠANKOVA: Gladijator presudio i Milošu Vidakoviću?!

Crna Hronika -
Tužilac je dobio uveravanja da su dvojica svedoka, odnosno osumnjičenih koji su uhapšeni u Beogradu ispričali da je Cvetanović ubica, a da su oni bili samo logistička podrška

PODGORICA- Sašu Cvetanovića (32) iz Vranja, koji je uhapšen u četvrtak po podne u podgoričkom naselju Tološi zbog sumnje da je on Pit Bul, plaćenik koji je 29. aprila u Beogradu ispalio smrtonosne hice u Nikolu Bojovića (39), mlađeg brata Luke Bojovića (41) koji slovi za vođu „zemunskog klana“, policija sumnjiči da je ubio i Miloša Vidakovića iz Pančeva, 2. jula u Budvi.

Upravo zbog toga Cvetanović je u noći između četvrtka i petka privođen zameniku višeg tužioca u Podgorici Željku Tomkoviću, koji rukovodi istragom ubistva Vidakovića, ali kako za takvu optužbu nije bilo dokaza on je potom priveden sudiji za istrage koji mu je odredio ekstradicioni pritvor.

Tužilac je dobio uveravanja da su dvojica svedoka, odnosno osumnjičenih koji su uhapšeni u Beogradu ispričali da je Cvetanović ubica, a da su oni bili samo logistička podrška. Tužilac je zatražio pisane izjave dvojice okrivljenih, ali one, kako saznajemo još nisu stigle.

Saša Cvetanović uhapšen je u spektakularnoj akciji u četvrtak kada su specijalci i inspektori u civilu opkolili dio naselja Tološi u blizini kuće u kojoj je on živio, u iznajmljenom stanu. Cvetanović prilikom hapšenja nije pružao otpor, a lisice na ruke su mu stavljene po poternici srpskih vlasti zbog više krađa.

Ispostavilo se, međutim, da policija veruje da je upravo on Pit Bul koji je 29. aprila u Beogradu ispalio smrtonosne hice u Nikolu Bojovića. Nadimak je i jedina informacija koju srpska policija ima o Bojovićevom ubici. Cvetanović se pred crnogorskim istražiteljima branio ćutanjem i jedino što je rekao je da njegov nadimak nije Pit Bul već Gladijator i da u Crnoj Gori živi posljednjih pet godina. Srpska policija, međutim, tereti ga da je po nalogu Slobodana Šaranovića (74), Danilovgrađanina koji je uhapšen po poternici beogradskog Interpola 24. jula u Budvi, ubio Nikolu Bojovića. Logistička podrška navodno su mu bili Ratko Koljenšić (36), Nikšićanin koji je takođe po poternici Beograda uhapšen u Budvi 24. jula i Beograđanin Miloš Delibašić (29) koji se iza brave našao 16. jula. I on je uhapšen u Budvi zbog sumnje da je organizovao likvidaciju Miloša Vidakovića, ali kako za to nije bilo dokaza na teret mu je stavljeno nelegalno držanje oružja.

Beograd je naknadno za Vidakovićem raspisao poternicu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Bojovića. Srpska policija u četvrtak veče prosedila je crnogorskom pravosuđu zamolnicu kojom je zatražila izručenje Cvetanovića zbog sumnje da je ubio Bojovića. Osim zamolnice i zahteva za sprovođenje istrage navodno druga dokazna građa o umiješanosti Cvetanovića u ubistvo Bojovića nije stigla u Podgoricu. Cvetanović je zatražio da ga brani advokat Zoran Piperović, inače jedan od branilaca Slobodana Šaranovića. On još nije potpisao punomoćje a odluku o tome da li će ga zastupati doneće danas nakon što se sa njim sretne u Istražnom zatvoru u Spužu.

Nikola Bojović, prema policijskoj verziji, ubijen je u znak osvete svom bratu Luki Bojoviću. Navodno je Slobodan Šaranović organizovao i platio ekipu ubica sa zadatkom da likvidiraju mlađeg Bojovića, kako bi osvetio smrt svog brata Branislava Šaranovića koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. Šaranović je navodno bio uvjeren da je likvidaciju njegovog mlađeg brata naručio Luka Bojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track