Hapšenjem Pitbula sprečene likvidacije
Foto: Vijesti

Odlična saradnja policija Srbije i Crne Gore

Hapšenjem Pitbula sprečene likvidacije

Crna Hronika -
Saša Cvetanović (33), koji se sumnjiči da je izvršilac ubistva Nikole Bojovića (39), uhapšen u štek apartmanu u Tološima, naselju u Crnoj Gori

BEOGRAD - Protiv kriminala.Hapšenjem Saše Cvetanovića (33) zvanog Pitbul, koji se sumnjiči da je direktni izvršilac ubistva Nikole Bojovića (39), brata nekadašnjeg vođe „zemunskog klana“ Luke Bojovića (40), sprečeno je još nekoliko likvidacija koje je planirala da izvrši kriminalna grupa s Milošem Delibašićem (29) na čelu.Pali saučesnici- Privođenjem ove opasne grupe rasvetliće se i nekoliko ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore. Cvetanović, koji se sumnjiči da je 29. aprila u centru Beograda hicima iz pištolja izrešetao Nikolu Bojovića, nije uhapšen na ulici prilikom pokušaja bekstva, već su ga pripadnici specijalnih jedinica policije Crne Gore priveli u štek apartmanu u naselju Tološi - kaže izvor Kurira iz istrage.Podsetimo, zbog ubistva brata Luke Bojovića, u akciji srpske i crnogorske policije 24. jula uhapšeni su Cvetanovićev saučesnik Ratko Koljenšić (36), nalogodavac likvidacije Slobodan Šaranović (74), a nedelju dana ranije i Miloš Delibašić (29), organizator zločina. Saradnjom dve policije rasvetljeno je i ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića (29) 2. jula u Budvi.- Motiv ubistva Bojovića je krvna osveta Šaranovića zbog ubistva brata Branislava. Sve je počelo kad je u julu 2009. nestao Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. U potrazi za ubicama kumovi su došli do imena Luke Đurovića, koji je navodno saradnik Luke Bojovića, a s kojim je Slobodan poslednji put viđen dok je ulazio u automobil. Smatra se da je mladić otet zbog neraščišćenih računa u trgovini kokainom - kaže naš sagovornik.OsvetaIste godine ubijen je Branislav Šaranović, a dve godine kasnije i njegov kum Danilo Radonjić.- Slobodan Šaranović je krenuo u lov na ubice. Navodno je naručio ubistvo Luke Bojovića, ali policija ga je osujetila u tome i uhapsila Dalibora Despotovića, Miloša Kljajića i Cvetanovićevog brata Jugoslava. Šaranović je potom za osvetu angažovao sestrića Miloša Delibašića - kaže izvor Kurira.

Uviđaj na mestu likvidacije... Nikola Bojović ubijen je na Dorćolu
Uviđaj na mestu likvidacije... Nikola Bojović ubijen je na Dorćolu

Uhapšeni svi članovi grupeNepuna dva meseca od potpisivanja protokola o međunarodnoj saradnji policija Srbije i Crne Gore, zajedničkim radom rasvetljeno je ubistvo Nikole Bojovića.- Nakon višenedeljnih aktivnosti, razmenom operativnih saznanja i stavljanjem na raspolaganje operativaca dve policije, uhapšeni su svi koji su umešani u likvidaciju - kaže izvor Kurira.

Planirali da ubiju Lukine saradnikeMiloš Delibašić je, navodno, po Šaranovićevom nalogu organizovao likvidaciju Nikole Bojovića. U Beograd je poslao tipera Koljenšića i izvršioca Cvetanovića.- Šaranović je, kako se sumnja, platio još najmanje dva ubistva, koja je pripremala plaćenička grupa Miloša Delibašića. Nove mete Šaranovića, navodno, trebalo je da budu dvojica bliskih saradnika Luke Bojovića - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track