MALOLETNIK PRIZNAO: Ubio sam profesora da on ne bi ubio mene!
Foto: Nemanja Pančić

Osuđen na sedam godina zbog ubistva

MALOLETNIK PRIZNAO: Ubio sam profesora da on ne bi ubio mene!

Crna Hronika -
R. Đ. (17) rekao na suđenju da je ispalio četiri hica u Srećka Ćirića kada se razbesneo jer je odbio da za njega počini zločin

BEOGRAD - Četiri hica u profesora!Maloletni R. Đ. (17) osuđen je juče u Višem sudu u Beogradu na sedam godina zatvora zbog toga što je 22. aprila u Padinskoj skeli ubio profesora fizičkog vaspitanja Srećka Ćirića (49).- Postupak je vođen iza zatvorenih vrata, jer je reč o maloletniku. Okrivljeni je priznao da je u noći između 22. i 23. aprila ubio profesora, ali tvrdio je da je to učinio u saomoodbrani - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.Dugovao 500 evraR. Đ. je ispričao da je, navodno, pokojni Ćirić od njega tražio da ubije izvesnog muškarca, pripadnika kriminalne grupe koja mu je pretila.- Navodno, profesor mu je obećao da će mu zauzvrat oprostiti dug od 500 evra. R. Đ. je, kako je rekao, prvo to prihvatio i uzeo profesorov pištolj, ali posle se predomislio. Ispričao je da je hteo da vrati pištolj Ćiriću, ali da se profesor tada naljutio - kaže izvor Kurira i dodaje da se sumnja da je maloletnik dugovao Ćiriću novac za drogu.Navodno, te noći su se posvađali i, kako je sedamnaestogodišnjak ispričao, profesor je pokušao da ga udari bejzbol palicom.- Uplašio sam se i pucao. Pogodio sam ga u stomak, a onda sam u njega ispalio još tri hica - ispričao je, navodno, R. Đ.Profesor dilerProfesor, čije je telo pronađeno u šipražju u beogradskom naselju Padinska skela, na stotinak metara od porodične kuće u kojoj je živeo, prema nezvaničnim informacijama, trgovao je narkoticima. Posle zločina, policija je skoro dva meseca tragala za ubicom. Sumnjalo se da iza zločina stoji sukob kriminalnih grupa zbog trgovine narkoticima. Međutim, maloletniku, koji je odmah priznao zločin, lisice na ruke stavljene su 19. juna i od tada je u pritvoru.

Srećko Ćirić
Srećko Ćirić

Ćerki ubijenog pozliloPresudu R. Đ. slušala je i porodica pokojnog profesora.- R. Đ. je mirno saslušao presudu, ali ćerka pokojnog profesora teško je podnela suđenje. Počela je da plače i vrišti, pa su je čak pregledali i lekari - kaže izvor Kurira iz suda. Kako navodi, porodica sumnja u zvaničnu verziju događaja i smatra da je u Srećka Ćirića pucao neko drugi.

I profesor fizičkog imao kriminalni dosijeSrećko Ćirić bio je hapšen u novembru 2009. zbog sumnje da je član „borčanske grupe“, ali ubrzo je oslobođen jer nisu pronađeni dokazi da je trgovao drogom. Kako nije osuđivan, Ćirić je nesmetano radio kao profesor fizičkog u osnovnoj školi u Padinskoj skeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track