Tužilaštvu 4 nove prijave protiv javnih funkcionera

Agencija za borbu protiv korupcije

Tužilaštvu 4 nove prijave protiv javnih funkcionera

Crna Hronika -
Krivične prijave podnete su protiv bivših poslanika Skupštine Srbije Momčila Duvnjaka i Radoslava Mojsilovića, člana Upravnog odbora kompanije Dunav osiguranje Tatjane Matijaš i predsednika gradske opštine Mladenovac Dejana Čokića

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije podnela je tužilaštvu četiri nove krivične prijave, zbog sumnje da funkcioner nije prijavio, ili je dao lažne podatke o imovini, saopšteno je danas.

Odeljenju za borbu protiv korupcije javnog tužilaštva u Beogradu, 4. jula podnete su krivične prijave protiv bivših poslanika Skupštine Srbije Momčila Duvnjaka i Radoslava Mojsilovića. Podnete su prijave protiv člana Upravnog odbora kompanije Dunav osiguranje Tatjane Matijaš i predsednika gradske opštine Mladenovac Dejana Čokića.

Agencija je do juna podnela krivične prijave protiv člana upravnog odbora JP "Elektroprivreda Srbije" Živojina Vuletića, direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Žike Stojanovića, i poslanice Jelene Trivan.

Od početka 2013. godine Agencija je podnela 10 krivičnih prijava, 128 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izrekla 204 mere. U tom periodu Agencija je pokrenula 283 postupka, od kojih se 182 odnosi se na funkcionere koji nisu podneli izveštaj o imovini i prihodima u zakonskom roku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track