PSIHIČKI BOLESNIK: Ubio komšiju jer je mislio da ga prati!

Napravio spisak za likvidaciju meštana

PSIHIČKI BOLESNIK: Ubio komšiju jer je mislio da ga prati!

Crna Hronika -
Radosav Pavlović (65) uhapšen zbog sumnje da je ubio Dejana Veljkovića (42), pucajući mu u leđa iz automatske puške dok je ulazio u dvorište

ALEKSINAC - Užasni zločin poremećenog uma.Radosav Pavlović (65) iz sela Krušje kod Aleksinca uhapšen je zbog sumnje da je ubio Dejana Veljkovića (42), pucajući mu u leđa iz automatske puške. Radosav je prekjuče oko podneva ispalio nekoliko hitaca u komšiju s tavana svoje štale, koja se nalazi preko puta dvorišta ubijenog. Kako saznajemo, ubica je težak psihički bolesnik, koji je umislio da ga komšije prate i proganjaju, zbog čega je na tavanu štale napravio „snajpersku sobu“, iz koje je vrebao sve koji su mu bili sumnjivi.Snajperska soba- Na oba prozora stavio je pušku. Tu je spavao i jeo nekoliko dana pre zločina, pripremajući se za likvidaciju komšija čija je imena stavio na spisak za ubistvo - kaže naš sagovornik iz istrage. Dragica Veljković, Dejanova žena, kaže da joj je muž ubijen ispred kapije njihovog dvorišta.- Skupljao je seno celog dana i vraćao se kući na večeru. Tek što se uhvatio za kapiju, začuo se jak pucanj. Istrčala sam iz kuće i videla mog Dejana kako se tetura ka ulazu, držeći se jednom rukom za grudi. „Dragice, Dragice, neko me ubi“, bilo je jedino što je uspeo da kaže pre nego što je pao - priča Dragica.Iz rana na leđima liptala je krv. Užasnuta žena rekla je sinu Milanu da otrči do prvog komšije i zamoli ga da odveze Dejana u bolnicu.- Bio je sav izrešetan... Pokušala sam da mu pomognem i da zaustavim krvarenje. Uzalud, posle nekoliko minuta moj muž je umro - kaže žena ubijenog.Imao dozvolu za puškuRadosav se posle ubistva zabarikadirao u kući, gde je ostao sve do dolaska policije, koja mu je stavila lisice na ruke. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni lovačka puška i karabin, kao i jedan pištolj, za koje je imao dozvolu.- Svi smo se u selu začudili kad je pre mesec dana dobio dozvolu za karabin jer smo znali da je bolestan. Nismo ga videli poslednjih dana, ali niko od nas nije mogao da pretpostavi da će da uradi nešto ovakvo - kaže komšinica Zagorka. Radosav se vratio iz Švajcarske, gde je stekao invalidsku penziju zbog psihičkih problema.- Bio je alkoholičar i vrlo prek. Sa svima je bio u svađi i s njim niko nije hteo da se druži. Za razliku od njega, Dejan je bio vredan domaćin, otac sina Milana i ćerke Milice, kog su svi voleli. Iako je Radosav pretio Dejanu više puta, on to nije shvatao ozbiljno i uvek mu je pomagao - kaže Zagorka. Radosavu P. istražni sudija je odredio pritvor do 30 dana. Policija proverava ko je njemu dao dozvolu za oružje.

Pokušao da pomogne ocu... Sin Milan i komšinica Zagorka
Pokušao da pomogne ocu... Sin Milan i komšinica Zagorka

Na oba prozora stavio je pušku... Tu je spavao i jeo nekoliko dana pre zločina
Na oba prozora stavio je pušku... Tu je spavao i jeo nekoliko dana pre zločina

Žrtva... Dejan Veljković
Žrtva... Dejan Veljković

Najavio da će pobiti komšijeRadosav se pre zločina žalio da ga neko prati.- Mom bratu rekao je da ga neko noću proganja i da se od te osobe krije u kupatilu. Pokazao mu je i spisak s imenima desetak „osumnjičenih“ meštana: Ivana, Nemanje, ubijenog Dejana i još nekih. Rekao je da će ih sve ubiti jer ga prate - priča komšinica Zagorka.

Lečio se u ŠvajcarskojRadosav je prošlog meseca otišao u Švajcarsku da bi pomogao sinu koji je u bolnici i ide na dijalizu.- Niko od nas mu nije verovao da govori istinu. Bili smo ubeđeni da se on tamo leči zbog psihičkog poremećaja - kaže jedan komšija..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track