NESVAKIDAŠNJE: Prevarant ojadio porodice robijaša za 600.000 dinara

Lažno se predstavljao kao zaposleni u zatvoru

NESVAKIDAŠNJE: Prevarant ojadio porodice robijaša za 600.000 dinara

Crna Hronika -
Aleksandar Veličković uhapšen zbog sumnje da je od rođaka 79 osuđenika uzimao pare uz obećanje da će im omogućiti bolje uslove na robiji

NIŠ - Obećavao kule i gradove!Aleksandar Veličković (43) zvani Šućo iz Ivanjice uhapšen je u okolini Beograda zbog sumnje da se lažno predstavljao kao čuvar u zatvoru da bi od rođaka zatvorenika uzimao novac, pod izgovorom da će im obezbediti lekove, telefone, drogu, cigarete...Veličković se tereti za više od 79 prevara na teritoriji Srbije, od kojih je šest na području Niša, a veruje se da je na taj način prisvojio gotovo 600.000 dinara.Pratio štampu- On je pažljivo čitao novinske tekstove u kojima je pisalo ko je otišao na robiju. Tipovao je uglavnom pritvorenike koji se sumnjiče za pronevere i pljačke, ljude za koje je verovao da imaju mnogo para, poput direktora, predsednika opština, doktora... - rekao je naš izvor blizak istrazi. Kurirov sagovornik navodi da bi osumnjičeni zatim nabavljao telefone porodica zatvorenika i pozivao ih i predstavljao se kao čuvar u zatvoru, osuđenik ili kuvar u zatvoru.- Ubeđivao bi ih da može da pomogne pri nabavci hrane, cigareta, droge, telefona, medicinskih usluga, lekova... Da bi situaciju učinio dramatičnijom, on je tvrdio da je pritvorenik ili osuđenik u teškom psihičkom stanju i da mu hitno treba pomoć, koju eto baš on može da obezbedi, ali da je za to potrebna novčana nadoknada - ispričao je naš izvor. On objašnjava da je Aleksandar uzimao na prevaru sume od hiljadu do nekoliko desetina hiljada dinara, koje bi mu prevareni uplatili post-net uplatnicom.Post-net uplata- Neke rođake pritvorenika prevario je i više puta. Dosta vremena je proveo po zatvorima, dobro poznaje život iza brave, tačnije kako funkcioniše obezbeđenje i kako se ilegalno doturaju zabranjene stvari osuđenicima, pa je bio veoma ubedljiv u prevarama - kaže naš sagovornik.Zanimljivo je da je Aleksandra Veličkovića beogradska policija uhapsila početkom avgusta zbog sumnje da je, predstavljajući se kao radnik zatvora u Beogradu, Sremskoj Mitrovici i Nišu, prevario više osoba za oko 200.000 dinara.

Policijsko zadržavanjeAleksandar Veličković, koji je dosad osuđivan 15 puta, biće izveden pred istražnog sudiju nakon isteka policijskog zadržavanja do 48 sati.- Molimo da se svi koji prepoznaju osumnjičenog jave na telefone niške policije i pomognu u rasvetljavanju počinjenih prevara - navode u policiji.

Pokušao istu prevaruI prošle godine, polovinom juna, Veličković je pao u ruke pripadnicima smederevske policije. Tada je saopšteno da je osumnjičeni čitao novinske članke o hapšenjima, a zatim preko službe informacija „Telekoma“ dobijao kućne brojeve telefona rodbine uhapšenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja