NEVEROVATNO: Otkinuli stubove, dalekovod pao!
Foto: Rojters

Ovo može samo u Srbiji

NEVEROVATNO: Otkinuli stubove, dalekovod pao!

Crna Hronika -
Lopovi krali delova stuba na dalekovodu koji povezuje trafostanice Beograd 8 i HIP, što je prouzokovalo pad stuba i ozbiljno ugrozilo napajanje Hemijske industrije Pančevo i NIS

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova lišili su slobode i uz krivičnu prijavu sproveli N.Z. i N.T. zbog osnovane sumnje da su na području opština Pančevo, MZ Starčevo 3. jula izvršili krađu delova stuba na dalekovodu koji povezuje trafostanicu Beograd 8 i trafostanicu u HIP, što je prouzokovalo pad stuba i ozbiljno ugrozilo napajanje Hemijske industrije Pančevo i NIS-a.

Osumnjičeni su sprovedeni pred istražnog sudiju u Pančevu koji će sprovesti dalji postupak protiv njih. Elektromreža Srbije izražava zahvalnost Ministarstvu unutrašnjih poslova, što su efikasnom intervencijom otkrili počinioce i time sprečili dalje krađe na objektima JP Elektromreže Srbije (EMS).

Poslovodstvo EMS-a uputilo je inicijativu da se u Krivični zakon uvrste i krađe na energetskim objektima i da se tretiraju kao krivično delo teške krađe što predviđa i stroge kazne - dve do 10 godina zatvora. Dok ta inicijativa ne urodi plodom, apelujemo na registrovane otkupljivače sekundarnih sirovina da svaki takav otkup evidentiraju uz ličnu kartu onog ko prodaje, kako bi se kradljivcima moglo ući u trag, navedeno je u saopštenju EMS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track