BOLESNIK UBIO KOMŠIJU: Pucao sam jer je hteo da me napadne i ubije

Pavlović priznao istražnom sudiji zločin

BOLESNIK UBIO KOMŠIJU: Pucao sam jer je hteo da me napadne i ubije

Crna Hronika -
Psihijatrijski bolesnik Radosav Pavlović rekao da su ga meštani pratili i da ih se plašio, pa je zato usmrtio Dejana Veljkovića

ALEKSINAC - Otišao u penziju zbog psihičke bolesti, pa počinio zločin.Osećao sam se ugroženo, jer sam znao da me komšije iz sela Krušje mrze. Planirali su da me prvom prilikom napadnu i ubiju, zbog toga sam odlučio da se branim i sprečim ih u toj nameri.Ovim rečima se, kako saznajemo, branio psihički bolesnik Radosav Pavlović zvani Švajcarac (65) iz Krušja kod Aleksinca, koji je ubio komšiju Dejana Veljkovića (42) jer je umislio da ga prati.Pritvor 30 danaTomislav Trajković, istražni sudija Višeg suda u Nišu, odredio je osumnjičenome nakon saslušanja pritvor do mesec dana.- On je priznao zločin i rekao da ga je počinio zbog straha od komšija - potvrdio je za Kurir sudija Trajković. Radosavljeve komšije još su u šoku posle stravičnog ubistva. Prema rečima jednog od njih, on im je stalno pominjao da zna da nije omiljen među njima.Bio osion kada popije- Švajcarac je s prvim mrakom gasio svetla i podizao „barikade“. Kad bi čuo glasove i korake oko kuće, pričao je da se krio u kupatilu, gde je imao samo jedno prozorče, kroz koje je nišanio na noćne posetioce. Bili smo uvereni da je to samo plod njegove mašte - kaže komšija Z. K. i dodaje:- Činjenica je da nije bio omiljen, jer je bio osion i nasrtljiv u pijanstvu, pa su ga ljudi izbegavali. Jedino je komšija Dejan prelazio preko njegovih hirova i pomagao mu kad zatreba, ali to je platio glavom.Deset komšija na spiskuKomšinica Z. N. tvrdi da je Radosav pokazivao njenom bratu spisak sa imenima deset meštana za koje je tvrdio da ga ugrožavaju i pretio da će im se osvetiti.- Na tom spisku Dejan je bio u sredini, ali ipak je prvi stradao. Radosav je, umesto da prijavi policiji da neko želi da mu naudi, predao zahtev za nabavku oružja i kupio pušku - kaže komšinica Z. N.U selu Krušje tvrde da je Radosav penzionisan zbog psihičkog oboljenja i da je odlazio na terapije u Švajcarsku. On je pak pričao, kako kažu meštani, da je u Švajcarsku često odlazio da bi preuzeo penziju i obišao bolesnog sina, koji je tamo na dijalizi.

Ubio ga s leđa... Radosav je pucao u komšiju s tavana staje
Ubio ga s leđa... Radosav je pucao u komšiju s tavana staje

Žrtva... Dejan Veljković
Žrtva... Dejan Veljković

Očajan... Sin Milan
Očajan... Sin Milan

Dejan sahranjen pored ocaDejan Veljković sahranjen je juče na seoskom groblju kraj oca Dragana Veljkovića, koji je preminuo avgusta prošle godine. Dejan je za sobom ostavio suprugu Dragicu, ćerku Milicu i sina Milana. Gubitak oca najteže je pogodio najmlađeg Milana, svršenog osnovca, koji, od trenutka kad je ugledao oca u lokvi krvi, gotovo da više ne govori i stalno plače.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track