ZRENJANIN: Uhapšeni zbog primanja i davanja 5.000 evra mita!

Korupcija

ZRENJANIN: Uhapšeni zbog primanja i davanja 5.000 evra mita!

Crna Hronika -
Osumnjičeni Ž. K. i M. S. su od više osoba zahtevali i primili novac u iznosu od 5.420 evra, kako bi osumnjičena Ž. K. u arhivi gradske uprave Zrenjanina pronašla dokumentaciju koja bi poslužila R. G. i S. Š. za upis prava svojine nad zemljištem

BEOGRAD - U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici MUP-a, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave u Zrenjaninu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Zrenjaninu uhapsili su Ž.K. (52) iz Lazareva, službenik Republičkog geodetskog zavoda, Služba za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu, M. S. (51), bio zaposlen kao geometar u SO Zrenjanin, R. G. (55), S. Š. (44), R.T. (43), svi iz Zrenjanina, generalni direktor akcionarskog društva "DIJAMANT-AGRAR"AD iz Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela primanje i davanje mita.

Osumnjičeni Ž. K. i M. S. su, u periodu od 19.11.2012. godine do danas, izvršili krivično delo primanje mita tako što su od više osoba sa teritorije opštine Zrenjanin zahtevali i primili novac u ukupnom iznosu od 5.420 evra, kako bi osumnjičena Ž. K. u arhivi gradske uprave Zrenjanina pronašla dokumentaciju koja bi poslužila R. G. i S. Š. za upis prava svojine nad zemljištem, odnosno kojima se dokazuje ostvarivanje prava na povraćaj oduzete imovine.

Takođe, osumnjičena Ž. K. je od R. T. primila novac u iznosu od 5.000 evra kako bi pribavila dokumentaciju u cilju upisa vlasništva u javne knjige za 190 hektara poljoprivrednog zemljišta akcionarskom društvu „Dijamant-agrar“.

Izvršenim proverama do sada, utvrđeno je da su osumnjičeni Ž. K. i M. S. primili ukupno 10.420 evra.

Policijski službenici nastavljaju provere u cilju rasvetljavanja ostalih okolnosti u vezi sa zloupotrebom prilikom izdavanja dokumentacije kojom se dokazuje pravo na povraćaj imovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track