POTOČARI: U kući brata Nasera Orića pronađen eksploziv!

Akcija u Srebrenici

POTOČARI: U kući brata Nasera Orića pronađen eksploziv!

Crna Hronika -
U porodičnoj kući Orićevih pronađeno je pet rasprskavajućih protivpešadijskih mina i pet komada trotilskih metaka

SARAJEVO - U Potočarima kod Srebrenice obavljen je pretres porodične kuće Orića, po nalogu Okružnog tužilaštva Bijeljina koji je odobrio sud u Srebrenici, u kojoj je pronađeno oružje.

Kako je izjavila portparol Tužilaštva Danka Prodanović, u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pronađeno je naoružanje u kući Nedžada Orića, brata ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orića koji je, za Srbe Podrinja, odgovoran za stravične ratne zločine.

U Tužilaštvu kažu da SIPA još nije dostavila izveštaj o detaljima akcije, sprovedene 2. septembra, a predmet će u ovom slučaju formirati tužilac u Srebrenici. Policijski službenik SIPA Kristina Jozić potvrdila je da je u kući, vlasništvu Orića, čiji je sadašnji korisnik lice s incijalima Š.Š, pronadjeno pet rasprskavajućih protivpešadijskih mina i pet komada trotilskih metaka (eksploziva) od 100 grama.

Š.Š. je saslušan u svojstvu svedoka, a sa ovim slučajem upoznato je Okružno tužilaštvo u Bijeljini.

Bosanski medij prethodno, nezvanično, objavio da su pripadnici SIPA pretresli porodičnu kuću Nasera Orića u kojoj, nakon posleratnog adaptiranja, živi stariji bračni par iz sela Luka sa područja opštine Srebrenica.

Naser Orić je rekao da "ne zna šta ko ima da traži u toj kući", da u nju nije kročio od izlaska iz Srebrenice i da je "znao da mu je 11. jula ove godine policija RS pripremala hapšenje, očekujući da će doći da obiđe kuću u kojoj se rodio".

On je tvrdio i da su u kuću "bili doneti i dokazi", odnosno nekoliko bombi, na osnovu kojih je kasnije trebalo da bude uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track