PODMETNUT POŽAR: Krajišniku zapalili kafić Santo Domingo
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Popularno mesto izgorelo do temelja

PODMETNUT POŽAR: Krajišniku zapalili kafić Santo Domingo

Crna Hronika -
Dvojica nepoznatih muškaraca bacila Molotovljeve koktele na zimsku baštu lokala, kaže Miljan Krajišnik, vlasnik. Jedan „koktel“ bačen je na krov, a drugi u unutrašnjost bašte. Pukom srećom radnik obezbeđenja nije povređen

BEOGRAD - Zgarište!U požaru koji je izbio u petak oko 3.00 časa potpuno je izgoreo popularni kafić „Santo Domingo“ u Ulici vojvode Šupljikca u Beogradu. Smatra se da su ga podmetnula dvojica zasad nepoznatih muškaraca, koji su potom pobegli. U vreme izbijanja vatre kafić nije radio i unutra je bio samo noćni čuvar, koji nije povređen.Profesionalni napadMiljan Krajišnik, vlasnik kafića, kaže za Kurir da se na snimcima sigurnosnih kamera vidi kako dvojica nepoznatih mladića prilaze i bacaju dva Molotovljeva koktela na zimsku baštu njegovog lokala.- Napad je očigledno profesionalno odrađen. Jedan „koktel“ bačen je na krov, a drugi u unutrašnjost bašte. Za dva minuta lokal je buknuo. Na sreću, čuvar, kome je jedna bomba preletela preko glave, uspeo je na vreme da izađe i spase se - kaže Krajišnik.Ceo kafić izgoreo je do temelja za samo šest minuta.- Čuvar je pokušao da ugasi požar, ali bezuspešno. Ubrzo sam stigao na lice mesta. Policiji i vatrogascima sam rekao gde stoje plinske boce kako ne bi došlo do eksplozije. Kafić je izgoreo na moje oči - kaže Krajišnik i dodaje da ne može ni da nasluti ko mu je i zbog čega zapalio lokal.- Kafić radi od 2005. godine. Ni sa kim nisam bio u sukobu, nikad nije bilo nikakvih incidenata u lokalu, kod nas uglavnom dolaze stalne mušterije... Moguće je da je neko greškom bacio Molotovljeve koktele na moj kafić, a da mu je meta bio neki drugi lokal u ulici - kaže Miljan Krajišnik.Sprečeno širenje vatreNa lice mesta ubrzo su stigle vatrogasne ekipe, koje su sprečile širenje požara.- Vatra je zahvatila i zgrade Nacionalnog biroa za zapošljavanje i SD Radnički, a požar je ubrzo lokalizovan - kaže izvor Kurira.

Paljevina... U požaru je kafić potpuno uništen
Paljevina... U požaru je kafić potpuno uništen

Rođaci... Miljan je bratanac Momčila Krajišnika
Rođaci... Miljan je bratanac Momčila Krajišnika

Bratanac Momčila KrajišnikaMiljan Krajišnik, vlasnik kafića „Santo Domingo“, bratanac je Momčila Krajišnika, haškog osuđenika i nekadašnjeg visokog zvaničnika Republike Srpske i BiH. Krajišnik je, podsetimo, 30. avgusta pušten na slobodu. U pritvoru je bio od 2000. godine, a prvostepeno je na 27 godina bio osuđen zbog zločina počinjenih tokom rata nad nesrpskim stanovništvom u Bosni i Hercegovini. Žalbeno veće Haškog tribunala mu je 17. marta 2009. godine izreklo kaznu od 20 godina zatvora.

Pozlilo vatrogascuPrilikom gašenja požara u kafiću „Santo Domingo“ pozlilo je jednom vatrogascu, koji je zatražio pomoć.- Vatrogascu je pozlilo od velike toplote. Pomoć mu je ukazana na licu mesta, a Hitna pomoć ga nije vozila u bolnicu - kažu u istrazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja