UBIO SE PETOSTRUKI ZLOČINAC IZ BIA: Bolje što se obesio nego ja da mu sudim!

Pronađeno telo Vladimira Rovčanina

UBIO SE PETOSTRUKI ZLOČINAC IZ BIA: Bolje što se obesio nego ja da mu sudim!

Crna Hronika -
Vladimir Rovčanin (43), koji je 2003. ubio petoro svojih kolega iz BIA, nađen mrtav u zatvorskoj bolnici; Otac nastradale Ane Radulović: Trebalo je da se obesi pre deset godina

BEOGRAD - Rane još duboke!U zatvorskoj bolnici juče je nađen mrtav bivši radnik BIA Vladan Rovčanin (43), koji je 30. septembra 2003. godine u zgradi Lutkarskog pozorišta u Nišu ubio petoro svojih kolega u niškom odeljenju BIA! Prema prvim informacijama, njega su zaposleni skinuli s vešala nakon što se obesio o kanap.Na vest o samoubistvu monstruma iz BIA reagovao je Milivoje Radulović, otac Ane Radulović (27), koja je bila jedna od Rovčaninovih žrtava.Nerado pričaju- I bolje je što se sam obesio nego da zbog njega ja idem u zatvor! Međutim, trebalo je to da uradi odmah, a ne da čeka deset godina - kazao je Milivoje, čija je ćerka Ana bila sekretarica kosovskog odeljenja BIA.Deset godina nakon tragedije rođaci ubijenih nerado govori o ovom događaju.- Rane su još duboke. Da je prošlo i 100 godina, ne bih mogao da zaboravim dan kada mi je ubijena ćerka! Bio sam nezadovoljan sudskom presudom kojom je Rovčanin proglašen ludim i poslat u psihijatrijsku bolnicu. To je bila nepravda za naše najmilije koji su stradali od njegove ruke. To sam smatrao tada, isto smatram i danas, i tako ću misliti dok sam živ! Znao sam da Rovčanin može da izađe na slobodu i želeo sam da se to desi! Nisam se toga plašio, on je trebalo da se plaši - kazao je ogorčeni Milivoje. Blagoje Novićević, brat ubijenog Radoja, potvrdio je za Kurir da je čuo za Rovčaninovo samoubistvo.- Nismo u stanju da to komentarišemo, porodici je i dalje teško - kratko je saopštio Novićević.Mislio da ga proganjajuNa suđenju je utvrđeno da je Rovčanin bolovao od paranoidne psihoze, koja se manifestovala kroz osećaj proganjanja. Veštaci psihijatri su posvedočili da je za svoje životne probleme krivio kolege.- Pričao je da su mu kolege kroz emisije na televiziji upućivale pretnje. Rekao je i da je na dan masakra u novinama pročitao informaciju koja ga je ubedila da se njegovoj ženi i deci sprema likvidacija, pa je odlučio da ih odbrani - ispričao je naš izvor.

Horor trajao dvadeset minutaKrvava drama u zgradi BIA trajala je dvadesetak minuta, a započela je kad je Rovčanin upao u kancelariju načelnika Radoja Novićevića. U kancelariju je ugurao i sekretaricu Anu Radulović i posle minut-dva ispalio smrtonosne hice!- Zatim je ušao kod pomoćnika načelnika Momčila Momčilovića i opet počeo da puca. Momčilović je uspeo da skoči na sims prozora, a Rovčanin je prišao i ponovo pucao. Momčilović je pao na plato i slomio obe noge - pričao je izvor Kurira.Rovčanin je zatim ubio i Nebojšu Vasića, a potom ranio Radeta Aksića i Nebojšu Delikravića. - Na stepeništu je naleteo na Dragovića i sasuo rafal i u njega, posle čega je izašao iz zgrade, prišao ranjenom i povređenom Momčiloviću i overio ga - podsetio je izvor Kurira.

Imena ubijenih♦ Radoje Novićević (49)♦ Momčilo Momčilović (41)♦ Tomislav Dragović (36)♦ Nebojša Vasić (38)♦ Ana Radulović (27)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track