VEŠTACI POTVRDILI: Bivši Krkobabićev vozač mogao izbeći nesreću!
Foto: Nebojša Mandić

Ponovljeno suđenje za smrt Marka Đorđevića

VEŠTACI POTVRDILI: Bivši Krkobabićev vozač mogao izbeći nesreću!

Crna Hronika -
Medicinski veštak Dušan Dunjić je istakao da je Đorđević preminuo od povreda grudnog koša, a ne zbog toga što nije nosio kacigu, kako je tvrdila odbrana.

BEOGRAD - Pred Višim sudom u Beogradu, danas je nastavljeno suđenje Željku Goleu, bivšem vozaču Vlade Srbije iz kabineta Jovana Krkobabića, zbog izazivanja saobraćajne nesreće na Pančevačkom mostu u kojoj je poginuo motociklista Marko Đorđević (21), 2009 godine.

Na pretresu su saslušani medicinski i saobraćajni veštaci, a izlaganje završnih reči zakazano je za 23. septembar.

Najpre je saslušan medicinski veštak Dušan Dunjić, čije je svedočenje opovrglo mnoge tvrdnje na kojima se bazirala Goleova odbrana.

Naime, on je istakao da je Đorđević preminuo od povreda grudnog koša, a ne zbog toga što nije nosio kacigu, kako je tvrdila odbrana. Takođe, saslušana je i Komisija veštaka sa Saobraćajnog fakulteta na čijem čelu je bio Nenad Marković.

Njihovom istragom utvrđeno je da se “škoda” kojom je upravljao Gole kretala propisanom brzinom, ali da on nije iskoristio priliku da ukoči i izbegne nesreću.

Sudija Nataša Albijanić planirala je da se danas održi i izlaganje završnih reči, ali je advokat odbrane zatražila odlaganje kako bi se pripremila. Sudija je potom naredni pretres zakazala za 23. septembar.

- Drago mi je da je ovo suđenje koje traje četiri godine napokon pomereno sa mrtve tačke. Očekujem da će pravda za mog sina biti zadovoljena - rekla je Valentina Đorđević, majka nastradalog Marka koja je prisustvovala suđenju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track