UHAPŠEN "NOVI ŠARIĆ": Policija razbila još jednu narko-bandu

Filmska akcija u Španiji

UHAPŠEN "NOVI ŠARIĆ": Policija razbila još jednu narko-bandu

Crna Hronika -
Specijalci upali na jahtu „Bakanir“ i stavili lisice na ruke Srbinu koji je bio umešan u transport 800 kilograma kokaina iz Južne Amerike

MADRID - Pukao još jedan narko-lanac!Španska policija je severno od Azorskih ostrva uhapsila Srbina, Španca i dvojicu Estonaca koji su na jahti „Bakanir“ pokušali da iz Južne Amerike prokrijumčare 800 kilograma kokaina u Evropu. Vlasti u Madridu nisu saopštile identitet uhapšenog Srbina i verovatno to neće ni učiniti dok se ne utvrdi da li je uhapšeni povezan s balkanskim narko-kraljem Darkom Šarićem!Kokain iz Venecuele- Utvrđeno je da su članovi uhapšene bande triput odlazili u Venecuelu, gde su se sastajali s dobavljačima kokaina, i da je brod za to vreme bio usidren u Karipskom morui. Utvrđeno je i da su četvorica uhapšenih imala pomagače na kopnu, koji su bili zaduženi za dalji transport droge. Kako način rada ove kriminalne grupe po svemu podseća na način rada Darka Šarića i njegovog klana, policija ne isključuje mogućnost da su uhapšeni dileri pripadnici njegove grupe, ili da su radili po njegovom nalogu - kaže naš izvor.Policija je, u saradnji sa španskom civilnom gardom i poreskom upravom, presrela „Bakanir“ i upala na njega u međunarodnim vodama Atlantskog okeana, samo nekoliko kilometara od španske obale. Brod je, inače, registrovan na jednu gibraltarsku firmu.- Akcija je bila veoma komplikovana i rizična. Na brodu su bila četiri člana posade, a posle detaljnog pregleda nađeno je 40 paketa kokaina u unutrašnjosti jahte. Posada je odmah uhapšena - izjavili su zvaničnici za španske medije.Uhapšeni i pomagačiOdmah nakon hapšenja na moru, policija je nastavila akciju i na kopnu. U Malagi i Kadizu privedeno je još 12 ljudi i pretreseno ukupno pet kuća.- U ovoj policijskoj akciji zaplenjeno je 34.340 evra, 8.495 funti, pištolj, dva komada lažnog vatrenog oružja i katamaran. Smatra se da su uhapšeni davali logističku podršku organizatorima i pomagali u skrivanju i daljem transportu narkotika - prenose španski mediji.

Plen...Droga bila zapakovana u 40 paketa
Plen...Droga bila zapakovana u 40 paketa

Oštar njuh... Psi tragači pomagali u pronalaženju droge
Oštar njuh... Psi tragači pomagali u pronalaženju droge

Našli su Bin Ladena, a ne mogu ŠarićaPremijer Srbije Ivica Dačić rekao je da međunarodnu zajednicu treba pitati gde je Šarić. - Našli su Bin Ladena, a ne mogu Šarića. Mi smo preko Interpola proveravali da li je u Južnoj Africi. Prvo su nam odgovorili da su 90 odsto sigurni da je to on, pa kad smo poslali sve podatke za identifikaciju, nisu nam odgovorili - kazao je Dačić.

Kontakt sa EstoncimaŠpanska policija je još 2009. i 2010. godine započela akciju razbijanja narko-mreža.- U avgustu prošle godine policija je, posle opsežnog istraživanja i praćenja, došla do podataka da su trojica muškaraca iz Marbelje i Malage stupili u kontakt sa Estoncima sa broda „Bakanir“, usidrenog kod Tenerifa - prenose španski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja