ŽRTVA IZ VOĆNJAKA IZ BANJE TOPILO: Baka Stana nestala na dan smrti brata!

Policija i dalje utvrđuje identitet mrtve starice

ŽRTVA IZ VOĆNJAKA IZ BANJE TOPILO: Baka Stana nestala na dan smrti brata!

Crna Hronika -
Čeka se DNK analiza U neobeleženom grobu u Banji Topilo najverovatnije nađeno telo Stane Milkić (83), koja je poslednji put viđena 16. januara

NIŠ - Misterija.Posmrtni ostaci osobe nađene u plitkom, neobeleženom grobu u Banji Topilo mogli bi pripadati Nišlijki Stani Milkić (83), koja je 16. januara nestala iz svog doma u Ulici Koste Abraševića, saznaje Kurir. Komšije i rođaci nestale starice veruju da je reč o njoj, jer je žrtva nađena u Banji Topilo imala dva veštačka kuka, kakva su bila ugrađena i Stani. Ipak, konačan odgovor o identitetu daće DNK analiza, koja je u toku.Telo u voćnjakuTelo starije žene u svom voćnjaku našao je Nišlija Radomir Nikolić. Iz plitkog groba virile su čašice veštačkih kukova, zbog čega je posumnjao da je u pitanju ljudsko telo i o tome odmah obavestio policiju. I dok zvaničnih informacija o identitetu leša i dalje nema, Stanin unuk Bratislav, koji je o njoj brinuo do nestanka, ne isključuje mogućnost da leš u Banji Topilo pripada njegovoj baki.- Baku Stanu sam poslednji put video 16. januara uveče i od tada joj se gubi svaki trag. Odmah sam to prijavio policiji i objavio oglase u medijima, ali ništa o njoj nisam saznao. Ne mogu da tvrdim da je žena koja je nađena u Banji Topilo moja baka, ali ne mogu to ni da isključim dok ne dobijem rezultat DNK analize - kaže Bratislav.Interesantno je da je Stana nestala istog dana kad joj je umro brat Stojan, čija supruga Jelica kaže da je starica kod njih dolazila stalno.- Svi unuci su dolazili ovde da je traže, ali evo do danas ja ništa o njoj ne znam. Da je u pitanju mlađa žena, pomislila bih da ju je neko kidnapovao, ali kome treba baba - kaže Jelica.Živela samaStanovnici Ulice Koste Abraševića ubeđeni su da je reč o njihovoj komšinici.- Svi smo posumnjali da je ona, jer je imala veštačke kukove, ali ne znamo otkud Stana u Banji Topilo?! Poslednji put sam je videla desetak dana pre nego što je nestala. Ona je retko kad izlazila jer je teško hodala. Međutim, u komšiluku je imala rođenog brata Stojana i stalno je išla kod njega. Stana je posle smrti sina i ćerke živela sama, a o njoj se starao unuk. Moguće je da ju je neko udario kolima, jer je ta ulica kojom je išla do brata prometna. Žena je bila dementna, možda nije videla auto - priča komšinica Slavica Sibinović.

Nestala... Stana Milkić
Nestala... Stana Milkić

Kako je prešla 25 km?Za sve koji su poznavali Stanu Milkić ostaje misterija kako je slabo pokretna starica završila u 25 kilometara udaljenoj Banji Topilo! Policija je uverena da je osoba nađena u Banji ubijena, ali o uzroku smrti kolaju razne priče, počev od onih da je reč o ubistvu, pa do mogućnosti da je reč o žrtvi saobraćajne nesreće koju je vinovnik udesa pokušao da sakrije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track