SUD U ŠVAJCARSKOJ: Crnogorskom Pink Panteru 9 godina zatvora

Presuda

SUD U ŠVAJCARSKOJ: Crnogorskom Pink Panteru 9 godina zatvora

Crna Hronika -
U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice "Ri de Ron" kada je 17. avgusta 2009. ukraden nakit vredan 2,6 miliona švajcarskih franaka

PODGORICA - Član bande Pink Panter, poreklom iz Crne Gore, osuđen je pred sudom u Švajcarskoj na devet godina zatvora, zbog milionske pljačke nakita u Lucernu i Ženevi, ali i za pokušaj krađe dragulja u Cirihu.Kako se navodi, na zatvorsku kaznu zbog više pljački osuđen je 39-godišnji crnogorski državljanin iz Podgorice.Tokom izricanja presude u Ženevi, zgradu suda je obezbeđivao veliki broj policije, a sve vreme je i helikopter nadletao iznad tog dela grada.U presudi se navodi da je dokazano da je Crnogorac imao ulogu u spektakularnoj pljački ženevske draguljarnice "Ri de Ron" kada je 17. avgusta 2009. ukraden nakit vredan 2,6 miliona švajcarskih franaka.Član ozloglašene “Pink Panter” bande je tokom istrage, a kasnije i tokom suđenja priznao da je učestvovao u pljački, pojašnjavajući da je imao još tri saučesnika.On je pojasnio svoju ulogu u pljačkama, ali nije želio da otkrije identitet saučesnika, čija imena tamošnja policija još nije otkrila.

Kriminalna grupa Pink Panter ima oko 220 članova iz zemalja na području bivše Jugoslavije, a poznata je po gotovo filmskim pljačkama luksuznog nakita po celom svetu.U poslednjh deset godina ta ozloglašena kriminalna grupa pljačkala je uglavnom u Tokiju, Parizu, Sen Tropeu, kao i u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track