HAPŠENJE BUGARINA: Predao sam se da me ne biste lovili!
Foto: Tanjug

Sa poternice došao u policiju

HAPŠENJE BUGARINA: Predao sam se da me ne biste lovili!

Crna Hronika -
Cvetanu Vasilevu (55), drugom najbogatijem Bugarinu po Forbsovoj listi, za kojim se traga zbog pronevere, biće određen ekstradicioni pritvor

BEOGRAD - Najtraženiji bugarski begunac Cvetan Vasilev (55), inače drugi najbogatiji Bugarin u svetu, uhapšen je juče u Beogradu! Vasilev, za kojim je Bugarska raspisala Interpolovu poternicu zbog pronevere, juče oko 11 sati u pratnji advokata predao se pripadnicima UKP MUP Srbije.Bugarska je za Vasilevim raspisala poternicu 13. avgusta, o čemu je naš Interpol obavešten dva dana kasnije. Nakon što je pobegao iz domovine, sumnjalo se da se krije u Srbiji.- Srpska policija je intenzivno tragala za njim. Pritisli su ga sa svih strana. Praktično je bio pred hapšenjem kada se juče pojavio u sedištu MUP i predao se - kaže izvor Kurira iz MUP.

Utvrđivanje identitetaVasilev je iz sedišta UKP prevezen u PU Beograd radi utvrđivanja identiteta.- Sve vreme je bio vidno neraspoložen. Nije hteo mnogo da priča, osim što je rekao da se predao da ga ne bi lovili i da je zato izabrao jednostavnije rešenje. Nakon što su obavljene sve zakonske procedure, njemu će biti određen ekstradicioni pritvor - kaže naš sagovornik.Kupio fabriku staklaBanka Vasileva, korporativna banka Korpbank, većinski je vlasnik konzorcijuma „Glas industri“, koji je 2012. kupio Fabriku stakla u Paraćinu od „Srbijagasa“ za 35 miliona evra. Zanimljivo je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u februaru ove godine bio u poseti Vasilevu u „Staklari“. Naime, Vasilev je tada prvi put došao u fabriku kako bi otvorio novu tehnološku liniju, a Nikolić je bio svečani gost.

Tomina savetnica:PREDSEDNIK JE BIO NA OTVARANJUReporteri Kurira pokušali su juče da dobiju komentar Stanislave Pak, savetnice predsednika Nikolića, o njegovom susretu sa Vasilevim u Paraćinu. Pakova se nije javila na naš poziv, a u poruci nam je odgovorila da je „predsednik prisustvovao otvaranju linije u fabrici“, ne komentarišući na bilo koji način činjenicu da je na istom mestu bio bugarski tajkun, za kojim je u međuvremenu raspisana Interpolova poternica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track