Majka: Samo da mi se Aca živ vrati kući!
Foto: Nemanja Pančić

Od mladića iz Kostolca ni traga ni glasa

Majka: Samo da mi se Aca živ vrati kući!

Crna Hronika -
Prošle srede je rekao da ide u šetnju i da ne želi da krenem s njim. Posle toga ga više nisam videla, kroz suze kaže Zvezdana Jovanović, majka nestalog Aleksandra

POŽAREVAC - „Majko, nemoj da ideš sa mnom, sam ću da izađem da prošetam.“ Bilo je to poslednje što mi je Aca rekao prošle srede i od tada ga više nisam ni videla ni čula... Molim boga da mi se vrati živ i zdrav, pa da sutra, 19. avgusta, zajedno proslavimo njegov 22. rođendan! Ovo je juče za Kurir rekla Zvezdana Jovanović, majka Aleksandra Jovanovića (21) iz Kostolca koji je nestao 13. avgusta oko 20.15 sati. Zvezdana je rekla da je njen sin poslednjih mesec i po bio bolestan i da se teško kretao.Žalio se na srce- Zbog svoje bolesti proveo je mesec dana na požarevačkoj neuropsihijatri, odakle je izašao 30. jula kao potpuno zdrava osoba. Imao je terapiju, ali prošle srede se osećao dobro i tog dana nije hteo da uzima lekove - priča majka, iz čijeg svakog gesta i reči jasno proizlazi da je uplašena za sina.Dok steže Aleksandrovu sliku, ona nastavlja da objašnjava da je do pre mesec i po Aleksandar bio mladić za primer.- Onda je počeo da se žali na ubrzan rad srca, stalno je ponavljao da će zbog toga da umre... Od straha nije smeo ni da hoda, išao je bukvalno nogu pred nogu, a ja sam u poslednje vreme stalno išla s njim. Prošle srede je insistirao da izađe sam. Bila sam protiv toga, između ostalog i zato što nije pio lekove celog tog dana. Ne znam odakle, ali dobio je neku neverovatnu snagu... Hteo je da zaključa vrata kako bi me sprečio da krenem za njim, ali je odustao od toga. Ušao je u lift i, dok sam se ja obula, on je već nestao - priča Zvezdana.Ona dodaje da je Aleksandar iz stana otišao bez novca. U kući mu je ostao i mobilni telefon, a poruke koje je Zvezdana pročitala u aparatu bile su joj sumnjive.- U tim porukama bilo je reči o nekim gramima i paketima... Strah me je da se uhvatio lošeg društva - navodi Zvezdana.Izvinjavao se majciOna kaže da je Aleksandar mnogo puta ranije znao da joj se izvinjava za nešto o čemu nije želeo da govori.- Umeo je da zaplače i da mi se izvinjava. Govorio je: „Izvini, majko, vidi koliko si oslabila boreći se za mene, ja to tebi nikad ne mogu da nadoknadim“. Mnogo je vezan za mene - priča majka.Ona dodaje da već danima obilazi sva mesta na kojima bi njen sin mogao da bude.- Išla sam do Dunava i do svih zabačenih mesta kojih mogu se setim. Plašim se samo da mu nije pozlilo i da ga negde ne nađem mrtvog - kroz suze kaže Zvezdana.

DojaveNAVODNO VIĐEN U ŠAPCU I VALJEVUKad se pročulo da je Aleksandar nestao, Zvezdana je počela da dobija informacije da je njen sin viđan na različitim mestima.- Poslednji put su ga videli ispred obližnje pošte, a posle toga su mi ljudi telefonom javljali da su ga, navodno, videli u Šapcu i Valjevu - kaže Zvezdana.

ŽeljeHTEO DA PUTUJE U INOSTRANSTVOZvezdana kaže da Aleksandar nije imao devojku, ali je imao san kao i svi njegovi vršnjaci.- Želeo je da putuje u inostranstvo, a najveći strah mu je bio da će ga ponovo vratiti na neuropsihijatriju. Čak je i svoju zdravstvenu knjižicu uništio kako ne bi mogli da ga prime u bolnicu - kaže Zvezdana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track