MILOŠ NAJAVIO UBISTVO NA FEJSBUKU: Stravični detalji zločina u Subotici, ŽENU ISKASAPIO PRED MAJKOM!
Foto: Facebook PrintScreen

Niko nije razumeo poslednji status

MILOŠ NAJAVIO UBISTVO NA FEJSBUKU: Stravični detalji zločina u Subotici, ŽENU ISKASAPIO PRED MAJKOM!

Crna Hronika -

SUBOTICA – Subotička policija je uhapsila 28-godišnjeg Miloša Čodanovića, osumnjičenog da je jutros izbo nožem do smrti svoju bivšu suprugu Moniku Ikotić (43), u kući njene majke Julijane.

Dok je pokušala da spase ćerku, od iznenadnog napada njenog bivšeg supruga, povređena je i majka Julijana, koja je, kaže, nožem kojim je njena kćer dobila smrtne ubode, zadobila povredu na prstu leve ruke, koji je u zavoju.

Tragedija u kući u kući Monikine majke Julijane i očuha Boroša Lukača, kako saznaje Kurir, dogodila se jutros oko 9 sati, kada je Miloš kao i prethodnih dana svratio da vidi Julijanu. Niko od porodice nije slutio da će već u prvim momentima njegove posete da se dogodi užas, da će dvoje dece ostati bez majke, majka bez kćerke, a Miloš kako sumnje govore, bez žene koju je voleo.

Julijana Ikotić za Kurir kaže, da je Miloš ušao u njihovu kuću, u ulici Stevana Sremca 7, kao obično je ušao u kuhinju, gde ga je kafom i pićem poslužila Monika. Miloš joj je doneo cveće. Ništa nijse slutilo na tragediju.

U prostranoj kuhinji, gde se dogodilo ubistvo, Julijana nam pokazuje fioku, gde je kaže, Miloš znao da stoji nož.

-Nije prošlo dugo vremena, čula sam vrištanje, jauke, uletela saM u kuhinju i počela da vučem Miloša za kaput. Nisma uspela, kao da je poludeo, nije prestajao da je ranjava, a ja sam dobila ranu na prstu dok sam ga vukla unazad. Krv je bila okolo, nisam znala šta se to događa, šta je ko uradio da dođe do krvi, kaže uz jecaje Monikina majka.

Monikin očuh Boroš Đevi Lukač, kaže da nisu ni slutili takvo zlo, jer Miloš je stalno dolazio, znali su ga pisali su o njemu da je uspešan sportista. Moli nas da ne dužimo mnogo sa pričom, a i komšiluk je već počeo da dolazi u dnevnu sobu.

Julijna ipak kaže, da su Miloša hvalili svi, da je bio ponos Subotice, zbog sporta.

-Tri godine je bio u braku sa Monikom, razilazili su se i ponovo nastavljali. Nismo se mešali, jer smo mislili da JE ipak ljubav u pitanju. Monika je radila u fabrici Kontinental, njihovo društvo je volelo i Moniku i Miloša. Nisu imali zajedničko dete. Monika je imala devojčicu (17) i sina (19) iz prvog braka. Odlični đaci su. Kod nas su kraće vreme živeli Monik i Miloš, a počeli su neki nesporazumi i otišli su da budu podstanari prošle godine, a onda se i razveli, kaže Julijana.

Dodaje da je Miloš samo ponekad bio agresivan, kad malo popije, ali da kobnog dana nije mogla da nasluti kakva nesreća će se desiti.

- Ovo nisam mogla da naslutim, doneo je cveće, izgledao je da hoće da se pomiri. Kada ga je poslužila kafom, ustao, izvukao nož iz fioke i počeo da je ranjava. Nisam uspela da mu otmem nož. Onda sam istrčala iz kuće pozvala hitnu, jeca Monikina majka.

Miloševi prijatelji su puni hvale za njega i kažu da ne znaju šta je puklo, da uradi tako nerazuman čin.

- Bio je bacač kugle, uspešan. Delovao je pozitivno, bio je državni i pokrajinski prvak u atetskoj disciplini bacanja kugle, kažu Miloševi drugari.

Hitna je pokušala reanimaciju Monike, ali ni posle 20 minuta borbe za život u Bolnici Subotice, lekari nisu uspeli da je spasu. Iz Bolnice je saopšteno da je žrtva imala ubode ispod potiljka do kičmenog stuba, više ubod ana ruci i preminula je.

Subotička policija uhapsila je 28-godišnjeg Miloša Čodanovića, zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, a nakon 48 sati on će se naći pred Višim tužiocem.

Dva dana pre tragedije, Miloš je na Fejsbuku promenio profil, stavio venčanu sliku a napisao je i nekoliko oproštajnih rečenica, koje su prijatelji tumačili kao trenutni izliv emocija, jer su znali za njegovu ljubav prema Moniki. Šta je bio neposredni okidač da nanese smrtne rane bilo kome, ne zna se, a Miloš je objavio: Sve velike ljubavi imaju tužan kraj, pa i moja, neću biti sa vama više, samo da bude srećna Monika Ikotić zbogom... Molim najbolje drugare da ne puste suzu na mom grobu, pesmom da me isprate – objave su koje je Čodanović pisao noć uoči strašne tragedije. Očigledno je najavio veliko tragediju, ali je ostalo nejasno da li je sve bio deo pripreme za monstruozni zločin!

(N. H. K.)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track