STEFANOVIĆ U BAJMOKU: Nestala Tijana Jurić je u Mađarskoj?
Foto: Printscreen Tanjug

Postoje sumnje

STEFANOVIĆ U BAJMOKU: Nestala Tijana Jurić je u Mađarskoj?

Crna Hronika -
Ministar policije je rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić poslednji put detektovan dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj

BEOGRAD - Ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj, rekao je u Bajmoku ministar policije Nebojša Stefanović, posle sastanka sa predstavnicima mađarske policije.

Stefanović je, takođe, rekao da je signal mobilnog telefona Tijane Jurić poslednji put "detektovan" dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj, kao i da "ima ozbiljnih indicija da je osoba koja liči na Tijanu Jurić viđena u Mađarskoj".

Policija je angažovala sve snage kako bi pronalšla nestalu devojčicu, ali u interesu istrage dodatni detalji nisu saopšteni.

Stefanović je, nakon sastanka sa mađarskim policajcima, rekao i da mogućnost otmice nije isključena i pozvao građane da se ne samoorganizuju kako ne bi uništili eventualne dokaze.Policija je odlučna da nastavi posao sve dok ovaj slučaj ne bude rasvetljen, rekao je Stefanović, koji je u Bajmoku posetio i mesto na kojem je Tijana Jurić viđena poslednji put.

Na pitanje novinara da li je jedna od mogućnosti trgovina ljudima, ministar je odgovorio da u ovom trenutku ne može da se kaže o čemu je reč i dodao da se razmatra nekoliko mogućnosti.

"Mi čak posmatramo i scenario da je reč o mogućoj otmici i radimo i u tom pravcu, ali ne isključujemo i druge mogućnosti", napomenuo je Stefanović, dodajući je u ovom području i ranije bilo slučajeva trgovine ljudima, tako da je ta mogućnost u opticaju i policija je razmatra.

"Uključili smo maksimalno sve i predvideli svaki mogući scenario da bismo uspeli da pronađemo Tijanu", istakao je Stefanović, napominjujući da u potrazi srpska policija intenzivno sarađuje sa kolegama iz Mađarske, čiji su predstavnici i danas sa njim posetili Bajmok i obišli mesto gde je Tijana poslednji put viđena.

Ministar je dodao da sa policijom iz Mađarske veh nekoliko dana razmenjuju informacije i ponovio da postoji indicija da je Tijana viđena u Mađarskoj.

Stefanović je dodao i da su, osim sa mađarskom policijom, uspostavljeni kontakti i sa policijama drugih država u okruženju, odnosno da su im upućene informacije koje bi mogle da budu bitne u ovoj potrazi.Ministar je zamolio građane i organizacije, poput Udruženja lovaca koji su se na neki način uključili u potragu, da slušaju uputstva policije i da im se obrate kako ne bi na bilo koji način usporili ili ometali potragu za Tijanom.

On je dodao da policija prethodnih dana nije saopštavala podatke u vezi sa potragom jer, kako je rekao, " pustili smo profesionalce da rade svoj posao".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović danas je doputovao u Bajmok kako bi se na mestu događaja upoznao sa okolnostima kako je maloletna Tijana Jurić nestala pre pet dana i dokle se stiglo u policijskoj istrazi, saznaje Kurir.

Podsetimo subotičkoj policiji je u subotu, 26. jula, prijavljen nestanak maloletne Tijane Jurić (1999) iz Subotice. Po dobijanju prijave, policajci su preduzeli hitne mere u cilju pronalaženja Tijane, koja je poslednji put viđena nedaleko od Sportskog centra ''Rata'' u Bajmoku, između ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe.

U prvim časovima potrage na neasfaltiranom delu puta pronađeni su predmeti, koji prema izjavi majke, pripadaju nestaloj devojčici.

Inače Igor Jurić, otac nestale devojčice, za koju se sumnja da je oteta, uputio je u ponedeljak uveče dramatičan apel javnosti:

- Nalazimo se u situaciji u kojoj ne treba da bude nijedan roditelj. Apelujem na sve ljude, prijatelje, rodbinu, roditelje da se, ako znaju bilo kakvu informaciju o otmici naše ćerke, jave policiji i pomognu u istrazi. Ako neko čuje ili vidi bilo kakav detalj ili nešto posumnja, neka se odmah javi policiji ili nama. Bilo kakav trag sada nam mnogo znači.

Drugovi i drugarice nestale Tijane na svakom mestu u Bajmoku gde je to god bilo moguće izlepili su njene fotografije sa brojem telefona na koji se mogu javiti svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju o njenom nestanku ili su je možda videli.

( EPK/RTS/Tanjug)

http://www.youtube.com/watch?v=zWyFZ-a31Cw
http://www.youtube.com/watch?v=S75JuKeMyQY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track