POMAK U ISTRAZI O UBISTVU LUKE JOVANOVIĆA: Mini- moris stranih tablica, ubica domaći?!
Foto: Printskrin

Nesreća na Brankovom mostu

POMAK U ISTRAZI O UBISTVU LUKE JOVANOVIĆA: Mini- moris stranih tablica, ubica domaći?!

Crna Hronika -
Policija ispituje mogućnost da li je vlasnik vozila, najverovatnije sa italijanskim tablicama, u trenutku nesreće bio za volanom automobila, a od italijanske, policije zatraženi su podaci o vlasnicima ovog modela automobila, koji vode poreklo iz Srbije

BEOGRAD - Vozač-ubica, koji je 25. jula „mini-morisom kantrimenom“ pokosio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu u Beogradu je srpski državljanin! Policiji još malo treba da bi se do kraja rasvetlio ovaj slučaj.

U ovom trenutku, ispituje se da li je vlasnik vozila, najverovatnije sa italijanskim tablicama, u trenutku nesreće bio za volanom automobila.

Od italijanske, ali i švajcarske policije zatraženi su podaci o vlasnicima ovog modela automobila, koji vode poreklo iz Srbije. Takođe, zatražene su i informacije o tome da li je neko od vlasnika ovakvih vozila, automobil prodao srpskom državljaninu.

- Imamo važan trag, ali ne možemo da izađemo u javnost dok ne budemo sto odsto sigurni - navodi izvor blizak istrazi.

- Analiziramo pažljivo svaki dokaz i sumnju.

Beogradskoj policiji pomažu i operativci kriminalističke policije, koji su radili na rasvetljavanju nestanka Tijane Jurić.

Tokom jučerašnjeg dana u istragu se uključio i američki FBI (Federalni istražni biro), koji analizira snimke sa Brankovog mosta u Beogradu. Ova američka služba ima mnogo sofisticiraniju opremu za „čišćenje“ mutnih i nejasnih video-zapisa, koji bi značajno mogli da ubrzaju hvatanje počinioca.

Fabrici koja proizvodi „mini-moris kantrimen“, preko nacionalnog biroa Interpola, prosleđen je serijski broj sa pronađenog retrovizora. Te cifre mogle bi da dovedu do zemlje kojoj je isporučen odgovarajući kontingent ovih automobila, tamošnjeg ovlašćenog distributera, koji je preuzeo vozila, ali i do prvog kupca.

- Zasad ti podaci dosta sporo pristižu, jer je reč o mukotrpnom poslu - objašnjava sagovornik.

- Utvrđeno je i da je ovaj model proizveden krajem 2012. godine. Trebalo bi da se detaljno pregleda dokumentacija i uporedi svaka brojka, jer greške ne sme da bude.

Policija već dva dana detaljno analizira i mobilnu komunikaciju koja se tog kobnog jutra odvijala na Brankovom mostu i u njegovoj blizini, kao i moguću putanju bekstva vozača-ubice.

Kako saznajemo, susedne zemlje prosledile su našoj policiji podatke o ulasku sumnjivih automobila iz Srbije na njihovu teritoriju, posle tragedije 25. jula.

Za razliku od naših državnih organa, tamo se osim imena putnika, upisuje i marka automobila, kao i registarske oznake.

- Ništa ne prepuštamo slučaju, svakodnevno ispitujemo i svedoke - objašnjava sagovornik.

- Pažljivo sklapamo kockice nesreće na Brankovom mostu. Mislim da ćemo vrlo brzo da rasvetlimo ceo slučaj, a krivca privedemo pravdi.

Luka Jovanović poginuo je 25. jula, u osvit zore, dok je sa još dvojicom prijatelja gurao belu „ladu“, zbog problema sa jednim točkom. Dok su pokušavali da vozilo iz srednje prebace u žutu traku, velikom brzinom naleteo je crveni „mini-moris kantrimen“ sa crnim krovom, i udario Jovanovića, koji je dan kasnije preminuo u Urgentnom centru.Vozač-ubica se nije zaustavio.

Lukin otac dojave iz BiH

Na broj telefona koji je ostavio Lukin otac, ovih dana stižu mnogobrojne dojave - čak i iz inostranstva.

- Preko elektronske pošte i telefonom saznali smo još dosta pojedinosti, a najviše nam je značila informacija iz Bosne i Hercegovine - kaže Bojan Jovanović.

- Sve smo preneli policiji, a detalje ne možemo da iznosimo, jer se istraga zahuktala i ima dosta pomaka. Javljaju se ljudi iz cele nekadašnje SFRJ. Neki, jer misle da znaju nešto što bi nam pomoglo, a ostali da pruže podršku.Jovanović naglašava da se, pak, najbitniji potencijalni svedoci - oni koji su tragičnom događaju prisustvovali, još ne javljaju.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track