PRIJATELJI: Na Lukinom grobu smo se zakleli da ćemo naći njegovog ubicu
Foto: Kurir Štampano

Drug nastradalog mladića kaže za Kurir

PRIJATELJI: Na Lukinom grobu smo se zakleli da ćemo naći njegovog ubicu

Crna Hronika -
Naš drug će da počiva u miru tek kad vozač „kantrimena“ bude uhapšen, kaže Marko Brcan, sa kojim je Luka kobne noći bio u provodu

BEOGRAD - Od Lukine sahrane nismo posećivali njegov grob. Tog dana kad je sahranjen zakleli smo se da ćemo naći osobu koja ga je ubila i tek kad nam budu saopštili ime i prezime Lukinog ubice, ponovo ćemo otići na njegov grob i to mu reći da bi naš drug konačno mogao da počiva u miru.Ovo je za Kurir rekao Marko Brcan (21), drug Luke Jovanovića, kog je 25. jula na Brankovom mostu, dok je s drugovima gurao pokvarenu „ladu“, usmrtio narko-diler, vozač „mini-kuper kantrimena“.Marko, koji je kobne noći bio s Lukom, kaže da očekuje da će se ime ubice njegovog druga otkriti pre nego što se navrši 40 dana od tragedije.Verujem u FBI- Nadam se da će se to uskoro desiti, naročito zbog toga što se u istragu uključio i FBI. Verujem da će oni pomoći da pravda konačno pobedi - naglasio je Marko.On kaže da ga je ohrabrila informacija da je naša policija prosledila snimke sa kamera video-nadzora u FBI.- Verujem da će ta služba pomoću napredne tehnologije koju poseduje uspeti da izbistri sporni snimak i da će se konačno jasno videti tablice „kantrimena“. Svakog dana s nestrpljenjem očekujem da čujem nove detalje do kojih je FBI došao i nadam se da će to uticati da se u skorije vreme otkrije vozač „mini-kupera“ - kazao je Marko.Lukin drug ističe da za vozača ubicu ima samo jedno pitanje - zašto nije stao.- Objasnio bih mu da je moj drug Luka imao mnogo više šansi da preživi da je odmah posle nesreće bio prevezen na Urgentni centar. Hitnoj pomoći trebalo je dvadesetak minuta da stigne do lica mesta, a da ga je vozač „kantrimena“ stavio u auto i odvezao u bolnicu, možda bi naš prijatelj sad bio živ - rekao je Marko.Svestan opasnostiMladić dodaje da je svestan da u saobraćaju mogu da se dese nepredviđene situacije.- I ja sam vozač i vrlo dobro znam da je svaki čovek za volanom potencijalni ubica. Pijani čovek za volanom je ubica s pištoljem, ali i u takvim situacijama treba ostati čovek! To što je Lukin ubica uradio je klasičan kukavički potez - revoltiran je Marko.

Kurir objavljuje kako izgleda auto-ubica Ovakav je automobil bivšeg „zemunca“ koji je ubio Luku!Kurir ekskluzivno objavljuje kako izgleda model „mini-kantrimena“ koji je vozio bivši član zemunskog klana kada je ubio Luku! Automobil-ubica je zelenkastobraon boje, sa žutim migavcima i upravo za takvim traga srpska policija, koja je utvrdila da je Luku usmrtio „zemunac“ i narko-diler. Policiji dobro poznati trgovac narkoticima vozio je „mini-kantrimen“ ukraden u Beču u martu ove godine. „Zemunac“ ima i jatake koji su mu pomogli u bekstvu i skrivanju, prenele su Novosti, a u trenutku nesreće u automobilu s njim bile su još dve osobe. Pretpostavlja se da svi bili pod dejstvom alkohola. Kurir je prvi objavio da je Luku usmrtio dobro poznati narko-diler ukradenim vozilom, kao i da je verovatno i dalje u Srbiji, ali da neće moći još dugo da bude na slobodi pošto je policija stegla obruč oko ubice.

Ministar StefanovićBRZO ĆEMO UHAPSITI VOZAČANebojša Stefanović, ministar policije, još jednom je ponovio da će rezultati istrage o pogibiji Luke biti poznati u narednih nekoliko dana.- Sa sigurnošću mogu da kažem da će ubica brzo biti uhapšen. Iako je snimak s kamera veoma loš, uz veliki napor i angažovanje ljudi u kriminalističkoj policiji i drugih, počinilac će uskoro biti otkriven. Kriminalistička policija sarađuje sa FBI i ambasadom SAD, ali se ipak najviše oslanja na sopstvene snage - istakao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track