VELJOVIĆ: Ivana silovana, pa ubijena motikom i zakopana 31. jula
Foto: Fonet

Zastrašujući zločin

VELJOVIĆ: Ivana silovana, pa ubijena motikom i zakopana 31. jula

Crna Hronika -
Radi se o zastrašujućem zločinu, o ubistvu 14-godišnje devojčice, rekao je Stefanović i naveo da je počinilac višestruki povratnik

BEOGRAD - Telo 14-godišnje Ivane Podraščić iz Batajnice pronađeno je, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao da je počinilac uhvaćen.

Ministar policije rekao je da se radi o Darku Kostiću (39), višestrukom povratniku koji je osuđivan zbog silovanja, ubistava i teških krađa.

Kostića je policija uhapsila zbog silovanja devojke (22) koja je prijavila policiji da ju je Kostić silovao, mučio i zlostavljao u istoj kući u kojoj je ubijena Ivana Podraščić.

Na saslušanju u policiji, kako je rekao ministar Stefanović, Kostić je priznao da je malu Ivanu ubio 31. jula ove godine. Kostić je rekao istražiteljima da je Ivanu najpre silovao, a zatim ubio motikom tako što je udario više puta po glavi i telu, a onda njeno telo umotao u ćebe i sunđer i zakopao u jarak na placu u blizini Rakovičkog potoka.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Policija je posle Kostićevog priznanja pronašla zakopano telo male Ivane. Telo je bilo u fazi raspadanja. Policija pretražuje plac od skoro 30 ari zbog sumnje da je na njemu možda zakopano još tela Kostićevih žrtava.

Stefanović je rekao da je Kostić izašao iz zatvora u maju ove godine.

Foto: Sanja ilić
Foto: Sanja ilić

Zbog nepristupačnog terena, otežan je uviđaj. Direktor policije Milorad Veljović rekao je posle obilaska mesta gde je Ivana pronađena mrtva, da je zgrožen kao čovek i kao policajac ovim svirepim zločinom.

Kostić je 1993. godine ubio i staricu, za šta je osuđen na sedam godina zatvora, a zbog silovanja je 2001. godine osuđen na kaznu zatvora od tri i po godine, rekao je Veljović na konferenciji za novinare.

" On je 1993. godine sa još jednim čovekom na gnusan način ubio staricu koja je bila 1929. godište. Za to krivično delo osuđen je na sedam godina zatvora", rekao je Veljović i dodao da je to krivično delo Kostić izvršio kao mlađi punoletnik.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

Policija sumnja da je Kostić izvršio još silovanja i napada na život i telo, naveo je prvi čovek srpske policije.

Telo devojčice je, dodao je Veljović, pronađeno u iznajmljenoj kući u Rakovici, a na osnovu dojave NN ženske osobe koja je 29. septembra ove godine prijavila da je silovana u tom objektu.

Kako je objasnio, telo pronađene devojčice pronađeno je u poodmakloj fazi truljenja, a kao posebno zanimljivo je izdvojio to da je Kostić sve svoje žrtve poznavao.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da svi u policiji podržavaju pooštravanje sankcija za tako teška krivična dela.

"Važno nam je da se pooštre sankcije i mislim da taj osećaj dele svi ljudi u policiji", rekao je Stefanović i dodao da je moguće da Kostić bude osuđen i do 40 godina zatvora.

Ministar je rekao da niko u policiji ne želi, da nakon što se prikupe dokazi, zbog neujednačene sudske prakse ili slabe kaznene politike, počinioci "izmigolje" pravdi.

"Počinioci ovakvih monstruoznih dela treba da budu najstrože kažnjeni", naveo je Stefanović i dodao da policija počinje potragu u prvom trenutku kada neko prijavi nestanak osobe.

Odgovarajući na pitanja novinara, Stefanović je rekao da je osoba koja je prijavila silovanje van životne opasnosti.On je rekao i da je policija, od prijavljivanja nestanka Ivane Podrašić, intenzivno radila na slučaju, ističući da se nijedan nestanak ne prepušta slučaju.

( Z.N./EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track