STEŽE SE OBRUČ: Pronađen Jelenin ubica, hapšenje pitanje dana!
Foto: Dragana Udovičić

Zločin u Borči: Monstrum koji je brutalno usmrtio pevačicu uskoro iza rešetaka

STEŽE SE OBRUČ: Pronađen Jelenin ubica, hapšenje pitanje dana!

Crna Hronika -

Istraga brutalnog ubistva zvezde „Granda“ Jelene Krsmanović Marjanović bliži se kraju, brojni dokazi koji čekaju potvrdu veštačenja i ostalih analiza biće gotovi sledeće nedelje

BEOGRAD - Policija je otkrila ubicu pevačice Jelene Krsmanović Marjanović iz Crvenke kod Borče i pitanje je dana kad će biti uhapšen, saznaje Kurir. Izvor blizak istrazi kaže da je zločinac priteran uza zid, a brojni dokazi koji čekaju potvrdu veštačenja i ostalih analiza biće gotovi u toku sledeće nedelje.Inače, juče je u Brčkom u BiH uhapšen Nebojša Rojko (31), zvani Vihor iz Crvenke, za kojim traga srpska policija u vezi sa zločinom koji se dogodio prošle subote.

Zvao roditelje- Policija radi danonoćno na ovom izuzetno teškom slučaju. Saslušano je nekoliko desetina ljudi, ekipe forenzičara danima su na mestu zločina kako bi prikupile nove dokaze, ali i pronašle predmet, najverovatnije čekić kojim je ubijena Jelena - kaže naš sagovornik i dodaje:- Razgovori su obavljeni sa meštanima, ali i s onima koji mogu da se dovedu u vezu s pretnjama koje je pevačica dobijala preko društvenih mreža. Obruč oko ubice se polako steže. Uz rezultate veštačenja i nove informacije s terena može se očekivati skoro rešavanje ovog slučaja.Nena Rojko, majka Nebojše Rojka, potvrdila je za Kurir da je njen sin uhapšen u brčanskom naselju Grbavica, u kojem mu živi baba, kod koje je bio u poseti.- Tamo je trebalo da prespava i da danas dođe kući da se preda - kaže Nena Rojko i dodaje da joj se sin rano jutros javio:- Zvao me jutros oko 3 sata i rekao mi da je uhapšen, kao i da bi trebalo da ga po hitnom postupku prebace u Beograd.Nebojša je uhapšen u petak oko 21 sat u Brčkom, a kako Kurir saznaje, njegov telefon je u tom trenutku bio poslednji put dostupan. Inače, Rojko je ilegalno prešao u Bosnu u sredu, dan pre Jelenine sahrane.- Imali smo informaciju da se nalazi na području Brčkog, u naselju Grbavica. Nakon toga pozvan je u policiju i nad njim je izvršena kriminalistička obrada. Nije imao dokumenta, bio je uplašen, nije se opirao - kazao je izvor iz lokalne policije.Pobegao od robijeNebojša je pobegao kad je policija upala u njegov dom, u naselju Crvenka, nekoliko stotina metara od mesta gde je ubijena Jelena. Među privedenima na informativni razgovor bio je njegov brat Igor, ali je istog dana pušten. Policija je tražila i njegovog brata Nebojšu, ali ga nisu zatekli u kući.Komšije porodice Rojko naglašavaju da braća sigurno nemaju nikakve veze s monstruoznim ubistvom i da je Nebojša pobegao dan ranije iz drugih razloga.- Nebojša je osuđen i ostalo mu je da odleži u zatvoru još godinu i po dana. Bio je kod mene u sredu. Video je da su u mojoj kući bili inspektori i došao je da vidi šta su tražili. Pitao me je da li su pitali za njega. Rekao je: „Ostalo mi je još godinu i po zatvora. Bolje mi je da odem nego da me tamo vrate“ - kaže prvi Nebojšin komšija Bogosav Dimitrijević.Nebojšin otac Franc Rojko ogorčen je jer se njegov sin Nebojša navodi kao potencijalni ubica.- Moja deca su takva kakva jesu, ali nisu ubice. Kažu da Nebojša navodno ima neke ogrebotine po rukama i modrice, ali ja tvrdim da on nema ništa po rukama - kaže Franc.Videli oca i ćerkuNaša ekipa pronašla je svedoke koji žive nedaleko od nasipa koji su u subotu oko 16 sati videli Zorana i njegovu petogodišnju ćerku Janu na nasipu, ali možda i Jelenu kako trči.- Zoranu su kola bila parkirana kod rampe (nedaleko od stadiona FK Crvenka). Bio je sa ćerkicom. Igrali su se ispod nasipa, u jednom trenutku devojčica je krenula ka kozama koje su pasle na poljani. Čula sam da je nekoliko puta viknuo devojčici: „Jana, vrati se!“ - kaže jedna od meštanki.

Majka odbeglog mladića iz CrvenkeNEBOJŠA NE PODNOSI MUŠKARCE KOJI TUKU ŽENENebojšina majka Nena kaže da je njen mlađi sin u subotu u vreme pevačicinog nestanka bio u gradu.- Nebojša i Igor su hteli da idu u grad, zvali su me da im dam novac. Na Bogosloviji sam oko 15 sati podigla 3.000 i dala im. Došli su autobusom koji iz Crvenke kreće u 14.40 - kaže majka.Ona dodaje da se čula sa sinom i da joj je rekao da će u subotu da dođe i da se sam prijavi policiji.- Trebalo je da se javi na izdržavanje zatvorske kazne u Zabelu 9. januara, ali je zbog saobraćajne nesreće koju je imao odložio do ovog ponedeljka. Međutim, nije mu se išlo u zatvor i nije otišao, kad su inspektori stigli u naselje, uplašio se da će ga odmah odvesti na robiju - kaže Nena.Prema njenim rečima, Nebojša nikad ne bi digao ruku na devojku.- Milion puta mi je rekao da ne može da podnese muškarce koji tuku žene - rekla je majka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track