TRAG: Ubica sakrio mini kantrimen i pobegao drugim kolima!
Foto: Kurir Štampano

Steže se obruč oko vozača „mini-kupera“

TRAG: Ubica sakrio mini kantrimen i pobegao drugim kolima!

Crna Hronika -
Narko-diler koji je pokosio Luku Jovanovića na Brankovom mostu sklonio se van Beograda i sada se krije u jednom od svojih „štekova“

BEOGRAD - Narko-diler koji je 25. jula na Brankovom mostu „mini-kuper kantrimenom“ ubio Luku Jovanovića (21) i pobegao najverovatnije se krije u štek-stanovima i odatle prati tok istrage! Pretpostavlja se i da je Lukin ubica sakrio automobil kojim je pokosio mladića, pošto je taj „kantrimen“ praktično ključni dokaz protiv njega!Vozač „minija“ je, kako saznajemo, posle tragedije na Brankovom mostu sklonio oštećeni automobil, a onda koristio drugi auto da se prebaci do štek-stana.Negde se pritajio- Verovatno je „kantrimen“ zaključan u nekoj odlično obezbeđenoj i skrivenoj garaži, moguće kod osobe u koju vozač ubica ima puno poverenje. Pošto je reč o čoveku iz kriminogene sredine, on je svestan da je automobil ključni dokaz i da mora što pre da se otarasi kola. To je najverovatnije bilo prvo što je učinio posle nesreće. Posle toga se sklonio van Beograda - kaže naš izvor.

Spasić: Narko-diler za kojim policija traga sigurno odranije ima veći broj štek-stanova
Spasić: Narko-diler za kojim policija traga sigurno odranije ima veći broj štek-stanova

Kako objašnjava Božidar Spasić, bivši funkcioner DB, budući da se Lukin ubica bavi preprodajom narkotika, izvesno je da je odranije imao iznajmljene i „sigurne“ stanove na više lokacija, pa se sklonio u neki od svojih „štekova“.- On se praktično tamo pritajio i prati u medijima kako napreduje istraga. Vrlo je verovatno da on s vremena na vreme menja „štekove“ kako bi zavarao trag, a saučesnici mu pomažu da neprimećeno pređe iz jednog skrovišta u drugo - kaže Spasić.Ima saučesnikeOn dodaje da je nemoguće da vozač ubica uspeva da se 22 dana sam krije od policije.- Lukin ubica mora da ima jaku logističku podršku i pomagače, inače ne bi uspeo da se krije tako dugo. Činjenica da su s njim u kolima u trenutku nesreće bile još dve osobe koje ga nisu prijavile dokazuje da ima ljude koji ga pokrivaju - kaže naš sagovornik.I podatak da je za beg s Brankovog mosta vozač izabrao rutu koja nije pokrivena video-nadzorom pokazuje da je reč o osobi koja ništa ne prepušta slučaju.- S obzirom na to da se obruč oko ubice sve više i više steže, moguće je i da će upravo neko od tih njegovih pomagača istragu dovesti do ubice - zaključuje Spasić.

Hapšenje ubice vrlo brzo SNEŽANA DIVAC NIJE UBILA LUKU.: Snežana Divac, supruga košarkaškog asa Vlade Divca, nije vozila „mini-kantrimen“ koji je usmrtio Luku Jovanovića, potvrdio je sinoć ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.- Gospođa Divac nije počinila to krivično delo, i mogu samo da zamislim kako je njena porodica sve ovo podnela. Žao mi je što je morala da izdrži ovu vrstu linča - rekao je Stefanović za RTS.On je zadovoljan što su novinarska udruženja reagovala na napise lista Tabloid, koji je optužio Snežanu Divac. Ministar je pozvao UNS i NUNS da reaguju i na pisanje Tabloida da je premijer Aleksandar Vučić „ubio sopstveno dete“ na isti način na koji su reagovali na optužbe na račun Snežane Divac.Stefanović je kazao da može sa sigurnošću da kaže da će ubica Luke Jovanovića biti uhapšen „zaista brzo“ i najavio da će rezultati istrage biti poznati „u narednih nekoliko dana“.Snimak kamera je veoma loš, ali, kako je naglasio Stefanović, uz veliki napor i angažovanje ljudi u kriminalističkoj policiji i drugih počinilac će uskoro biti otkriven. Kriminalistička policija sarađuje sa FBI i ambasadom SAD, ali se, naveo je ministar, najviše oslanja „na svoje snage ovde“.- Ambasada SAD pomaže u „čišćenju snimaka“ nesreće, dok nemačka kompanija BMW sarađuje kad je reč o identifikaciji modela automobila koji je udario Jovanovića i rezultate očekujemo u narednih nekoliko dana - rekao je ministar i dodao da je i sam bio iznenađen koliko ima modela „mini-kantrimena“. Stefanović je kazao da u medijskim spekulacijama o ubici nije sve tačno, ali nije želeo da kaže šta je to jer ne želi time „nekog da upozori, pa da se taj sakrije ili pobegne“ .

Kriminalci ga vole„MINIJEM“ SE LAKO BEŽIBožidar Spasić je objasnio da kriminalci često koriste „mini kantrimen“!- To je mali, gradski auto. Brzo je i njime lako može da se pobegne, što se pokazalo kao tačno i u ovom slučaju - kaže Spasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track