UDES U MAKEDONIJI: Hitna stigla posle pola sata, bebu nije ni prevezla?!
Foto: Www.mkd-news.com

Katastrofalna greška medicinskog osoblja posle tragedije

UDES U MAKEDONIJI: Hitna stigla posle pola sata, bebu nije ni prevezla?!

Crna Hronika -
Najžalosnije je što su procenili da je osmomesečna beba najstabilnija i ostavili je da leži. Detence je bilo mirno, pa su smatrali da su drugi pacijenti hitniji

SKOPLJE - Očevici sa mesta nesreće u kojoj je poginuo osmomesečni Andrija Marinković iz Ćuprije tvrde za makedonski „MK njuz“ da je Hitna pomoć stigla tek pola sata posle udesa, kao i da je procenila da je beba u najstabilnijem stanju od svih povređenih, pa je nije ni prevezla do bolnice. To su učinili putnici koji su se tu zatekli!- Hitna pomoć je došla 30-40 minuta posle nesreće sa dva vozila u koja je moguće smestiti samo po jednog povređenog. Najžalosnije je što su procenili da je osmomesečna beba najstabilnija i ostavili je da leži. Detence je bilo mirno, pa su smatrali da su drugi pacijenti hitniji. Bebu čak nije prevezla Hitna pomoć, nego putnici koji su imali vozilo i koji su onda išli iza ambulantnih kola do urgentnog centra. Neko je našao mleko u slupanim kolima i dao ga ženi koja je držala bebu u rukama - rekao je za „MK njuz“ jedan od očevidaca nesreće.Svedok tragičnih zbivanja je rekao i da nije mogao da veruje da je beba umrla.- Najviše me frustrira što je medicinsko osoblje izjavilo da su uradili sve što su mogli, a procenili su da je dete stabilno i nisu ga do kraja ni pregledali - rekao je svedok i dodao da je petogodišnje dete bilo svesno.Očevici navode i da je Hitna pomoć bila potpuno nespremna, da su „išli u Veles pa se vraćali“, „nisu znali koga pre da prevezu“ i da je „agonija trajala oko dva sata“.

Nepropisno preticanjeNIŠLIJA KRIV ZA SMRT MALIŠANA?Udes je, prema prvim nalazima mekedonske policije, izazvao Nišlija Rajko Radojković (21). On je prilikom preticanja udario fordom direktno u „škodu fabiju“. Radojković se sa devojkom Milicom Novović (19) i drugom Nikolom Gavrilovićem (20) vraćao s letovanja u Grčkoj. Nakon udesa njih troje su prebačeni u bolnicu u Skoplju i niko nije životno ugrožen. Tužilaštvo još nije saslušalo povređene jer su u teškom stanju.Milorad Gavrilović, Nikolin otac, koji živi u niškom selu Lalinske Pojate, kaže da je troje mladih otišlo na more prošlog utorka. U kući Radojkovića u niškom naselju Beverli hils juče nije bilo nikoga. Komšije kažu da su Radojkovići otputovali u Skoplje.Milica živi u Frankfurtu, a u Srbiju je došla da bi godišnji odmor provela s Rajkom.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track