VOĐA GRUPE AMERIKA UCENJEN: 10 miliona dolara za glavu Srbina!

Na meti mafijaša

VOĐA GRUPE AMERIKA UCENJEN: 10 miliona dolara za glavu Srbina!

Crna Hronika -

Zoran Mihajlović Jakšić (57) našao se u nemilosti bliskih saradnika jer mnogi bosovi peruanskog podzemlja veruju da je on nakon hapšenja razotkrio celu grupu

LIMA/BEOGRAD - Policija je preko svojih doušnika u podzemlju saznala da su u toku pripreme za Jakšićevu likvidaciju, za koju su mafijaši spremni da egzekutoru isplate čak 10 miliona dolara!Naime, do policije su stigle informacije da je Jakšić u podzemlju označen kao glavni krivac za akciju u kojoj je uhapšeno sedmoro kriminalaca koji su sarađivali sa grupom „Amerika“, među kojima je bio i najtraženiji peruanski begunac Migel Anhel Viljanueva. Posle njega uhapšeno je čak 42 narko-dilera iz tri najjače peruanske mafijaške porodice.Zaplena drogeKako su preneli mediji, posle pretresa ćelije u kojoj boravi od 17. jula, kada je uhapšen, peruanska policija došla je do dokumenata koji su pomogli da bude otkriveno i zaplenjeno još 854 kilograma kokaina!Mafija sumnja da je Jakšić tokom boravka u pritvoru, u kome se nalazi mesec i po, otkrio policiji imena i lokacije na kojima se kriju najtraženiji begunci. U prilog toj teoriji, kako su preneli lokalni mediji, išla je i vest da su inspektori posećivali i pretresali Jakšića u pritvorskoj ćeliji, nekoliko dana uoči poslednje akcije hapšenja, o čemu je Kurir juče pisao. Upravo zbog toga veruju da su mu država i policija obećale određene pogodnosti ukoliko razotkrije odbegle kriminalce, među kojima ima i onih koji su se skrivali i po deset i više godina.NagodbaKao pogodnosti navodne nagodbe, mediji spominju da su peruanske vlasti obećale Jakšiću da ga neće izručiti pojedinim državama koje za njim imaju raspisane poternice, u zamenu za informacije iz podzemlja. Jakšić se navodno najviše pribojava izručenja SAD ili Nemačkoj, gde je za njim raspisana poternica kako zbog droge, tako i zbog više teških krivičnih dela. Ono što je dosad poznato jeste da je za Jakšićem izdato čak 25 naloga za poternicu širom Južne i Severne Amerike i Evrope.BekstvoPodsećamo da je Jakšić uhapšen sredinom jula u blizini granice sa Ekvadorom, koju je najverovatnije nameravao da pređe. Peruanska policija, u saradnji sa američkim kolegama, sumnjiči ga da je bio na celu organizacije koja je kupovala drogu od Peruanaca i Ekvadoraca i potom je transportovala u Evropu prekookeanskim brodovima ili uz pomoć takozvanih mula - preneli su mediji iz te države.

Traži ga ArgentinaTEČNI KOKAIN U FLAŠAMA VINAPeruanski mediji navode da je Peru dosad primio samo jedan zahtev za ekstradiciju Jakšića, i to samo iz susedne Argentine, ali da očekuju da će isti zahtevi pristići iz svih zemalja koje ga potražuju. Naime, argentinske vlasti sumnjiče Jakšića da je iz te zemlje švercovao tečni kokain, koji je bio spakovan u vinske flaše „san huan“, koji je zatim brodovima transportovan za Belgiju i Holandiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track