DSS ZA NOVE GRADSKE OPŠTINE: Avala, Dunavski venac, Bežanijska kosa, Mirijevo i Batajnica
Foto: Fonet

Beogradski izbori

DSS ZA NOVE GRADSKE OPŠTINE: Avala, Dunavski venac, Bežanijska kosa, Mirijevo i Batajnica

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) zalaže se za osnivanje novih gradskih opština, kako bi građani Beograda dobili bolju upravu od vlasti u prestonici, izjavio je predsednik te stranke Miloš Jovanović.

DSS predlaže, kako je Jovanović naveo, da nove opštine budu Mirijevo, Bežanijska kosa, Batajnica, Avala i Dunavski venac.

"Staro i Novo Mirijevo broji skoro 90 hiljada stanovnika a zgrada opštine Zvezdara nalazi se na sedam kilometara od većine gradjana Mirijeva. To naravno otežava da građani rešavaju svoje komunalne probleme, opštinske stvari", rekao je Jovanović obilazeći sa aktivistima taj deo Beograda.

Lider DSS istakao je da urbanistička i demografska ekspanzija Beograda nalaže da prestonica dobije potpuno novo upravno lice.

"To znači osnivanje niza novih gradskih opština. Medju tim novim opštinama biće naravno i Mirijevo, Bežanijska kosa, Batajnica, Avala i Dunavski venac", naveo je nosilac liste DSS na beogradskim izborima.

Jovanović je ocenio da je to neophodna promena i reforma kako bi Beograd dobio novo lice a gradjani dobru upravu od gradskih vlasti.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track