ZAVETNICI: Mirijevo da postane opština
Foto: Promo

predlog

ZAVETNICI: Mirijevo da postane opština

Izbori 2018. -

Prva na listi "Beograd ima snage - Zavetnici" Milica Đurđević Stamenkovski, obišla je danas Mirijevo gde je sa okupljenim građanima razgovarala o ključnim problemima sa kojima se suočava ovo beogradsko naselje.

Ona je rekla da su stanovnici Mirijeva kao i okolnih naselja Malog i Velikog Mokrog Luga primorani da svakodnevno prelaze više kilometara kako bi došli do zgrade opštine za elementarne administrativne potrebe.

"Mirijevo koje broji više od 80 hilJada stanovnika još uvek nije samostalna opština iako već godinama ispunjava bukvalno sve uslove da to i postane.“, istakla je Đurđevićeva.

Ona se dotakla i problema nedostatka kapaciteta vrtića za decu u beogradskim naseljima.

"Ako postoji novac u opštini Zvezdara za izdvajanje sredstava za NVO, za projekte koji nemaju nikakav smisao, za manifestacije koje nemaju nikakav značaj i ođek smatramo da mora postojati i novac za ulaganje u proširenje kapaciteta dečijih obdaništa kao i za ulaganje u rešavanje osnovnih komunalnih i infratsrukturnih pitanja jer je to ono što zaslužuju svi stanovnici opštine Zvezdara i čitavog Beograda", rekla je Đurđevićeva.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track