NE DAVIMO BEOGRAD POČELI DA ZIDAJU NA SAVSKOM NASIPU: Mi smo videli da tu  nikakvi zakoni ne važe, pa smo odlučili da se skućimo
Foto: Ne davimo Beograd

izborna kampanja

NE DAVIMO BEOGRAD POČELI DA ZIDAJU NA SAVSKOM NASIPU: Mi smo videli da tu nikakvi zakoni ne važe, pa smo odlučili da se skućimo

Izbori 2018. -

Inicijativa "Ne davimo Beograd" danas je započela izgradnju objekta na Savskom nasipu, kako bi ukazala na odsustvo volje nadležnih da reše ovaj višegodišnji problem nelegalne gradnje.

U prvu “A” fazu izgradnje u objekat je za sada ugrađeno preko tri kubika peska i preko 200 betonskih blokova i ostalog građevinskog materijala, saopštili su iz "Ne davimo Beograd"

foto: Ne davimo Beograd

"Mi smo videli da na području Savskog nasipa nikakvi zakoni ni pravila ne važe, pa smo odlučili da se skućimo ovde, jer kao i mnogima koji su već ovde izgradili kuće, nama naši stanovi nisu dovoljni. Mi smo ljudi pod stresom i kako bi rešili naše potrebe za odmorom i relaksacijom uzeli smo lopate u ruke i počeli gradnju", rekao je predstavnik inicijative Dobrica Veselinović.

“Takođe moram da se zahvalim raznim inspekcijama i policiji što nisu izašli na teren, jer su tako pokazali da im je zaista stalo da građani rade šta god žele gde god to žele dokle god su bogati i uticajni”, rekao je on a piše u saopštenju organizacije

foto: Ne davimo Beograd

Oni su poručili da će se izgradnja brzo završiti "kako bi sa prvim zracima prolećnjeg sunca samo oni mogli da uživaju u lepotama Save".

“Bolje samo nama da bude super na Savskom nasipu, nego da svi građani uživaju u prirodi” - za kraj je poručio Veselinović

Inicijativa Ne davimo Beograd smatra da je pitanje očuvanja Savskog nasipa i rešavanje nagomilane nelegalne gradnje koja ga ugrožava, od životnog značaja za grad Beograd.

foto: Ne davimo Beograd

"Savski nasip predstavlja zaštićeno područje vodoizvorišta, područje koje štiti Novi Beograd od poplava, i vredan prirodni resurs i stanište ptica. Nažalost, nebrigom, nečinjenjem i bahatim ponašanjem pojedinaca Savski nasip je ugrožen i pretvoren u zagrađenu privatnu zonu", piše u saopštenju.

(Kurir.rs)

Foto Ne davimo Beograd

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) EVO KO JE USTVARI PRIPADNIK FOKE UHAPŠEN U BEOGRADU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track