NE DAVIMO BEOGRAD: Priveden naš kandidat za odbornika zbog pisanja grafita u Hercegovačkoj ulici
Foto: Ne davimo Beograd/Promo

reagovanje

NE DAVIMO BEOGRAD: Priveden naš kandidat za odbornika zbog pisanja grafita u Hercegovačkoj ulici

Izbori 2018. -

BEOGRAD - Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je danas da je njen kandidat za gradskog odbornika Radomir Lazović priveden zbog ispisivanja natpisa "Mesto zločina" u Hercegovačkoj ulici.

Navodeći da je više puta obeležavala mesto na kome su u izbornoj noći, aprila 2016. godine, "maskirani ljudi sa bagerima porušili objekte", Inicijativa je saopštila da su prilikom svakog ispisivanja natpisa "Mesto zločina" reagovale "brojne snage bezbednosti".

foto: Ne davimo Beograd/Promo

"U prethodne tri godine, Inicijativa je protestima, akcijama, analizama ugovora, prikupljanjem dokaza, prijavama nadležnim inspekcijama, tužbama, razgovorima sa građanima, ali i spremnošću da uprkos napadima i pretnjama ne poklekne, pokazala da se neće miriti sa otimanjem ovog najvrednijeg dela grada zarad interesa investitora bliskih bahatim nasilnicima na vlasti", piše u saopštenju.

Inicijativa je navela da je pokrenula pravne procese koji će omogućiti "raskidanje štetnog ugovora" o ulaganju u "Beograd na vodi" kao i da će "insistirati na odgovornosti onih koji su do ovog skandaloznog posla, kao i svega drugog do čega je njegovo protivzakonito sprovođenje dovelo".

(Kurir.rs/Beta/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track