RADNI DAN SA DR RADOJČIĆEM: Najdraže mi je kad od dece čujem: Ti si dobar doktor
Foto: Kurir

REPORTAŽA

RADNI DAN SA DR RADOJČIĆEM: Najdraže mi je kad od dece čujem: Ti si dobar doktor

Izbori 2018. -

Ovde u klinici, gde se leče najteže bolesni mališani iz cele Srbije, u svakom momentu se borimo za život desetoro dece, kaže nam direktor „Tiršove“ i prvi na listi „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“

Dr Zoran Radojičić, direktor Dečje klinike u Tiršovoj i prvi na listi „Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd“ za beogradske izbore, nema radno vreme - uvek je na raspolaganju malim pacijentima, svojim saradnicima, diše s bolnicom koju vodi... To je pokazao i ekipi Kurira, s kojom je pristao da provede jedan svoj radni dan.

foto: Kurir

- Ustajem u 5, 5.30, pripremim se za posao i svako jutro pola sata kod kuće pregledam planove za taj dan. Verujem da je dobra priprema polovina uspeha - kaže nam dr Radojičić s osmehom dok nas uvodi u svoju kancelariju u Tiršovoj:

foto: Kurir

- Na klinici sam od sedam. Radno vreme mi je od sedam do tri zvanično, ali, praktično, moje radno vreme ne prestaje. Otkad sam direktor „Tiršove“, za mene nema slobodnog vremena, vikenda ili odmora.

Reči hvale od saradnika

ODGOVORAN I POSVEĆEN

O posvećenosti dr Radojičića govori i mladi lekar koji je nedavno položio specijalistički ispit, hirurg dr Dragan Stojićević:

- Imam tu privilegiju da s njim radim već nekoliko godina, kao specijalizant sam učio od njega, a sada kao lekar u hitnoj hirurškoj službi radim s njim na organizaciji posla u najfrekventnijoj ambulanti. On je odgovoran čovek, svaki posao kog se prihvati radi s visokim nivoom posvećenosti.

Ujutru prvo razgovara sa ekipama koje su bile dežurne po podne i tokom noći, i to kako bi dobio informacije koliko je bilo pacijenata, koliko je dece primljeno u bolnicu, a potom analiziraju da li je i koliko bilo čekanja na pregled i da li je to bilo opravdano.

foto: Kurir

- U 7.15 svakog jutra imam sastanak s najbližim saradnicima, svojim timom koji čini Upravu Klinike, i tada razgovaramo o tekućim stvarima. Od 7.30 smo na odeljenjima na jutarnjoj viziti. Ja sam dečji hirurg i urolog, tako da s kolegama na urologiji razgovaram o svim pacijentima i pravimo planove za dalje lečenje - kaže dr Radojičić i dodaje:

- Nakon toga imamo kolegijume lekara na hirurgiji i pedijatriji, razgovaramo o novim pacijentima i najteže bolesnoj deci. Klinika u Tiršovoj leči najteže bolesne mališane iz cele zemlje i u svakom momentu se borimo za život desetoro dece. Od izuzetnog je značaja da svi lekari budu upoznati s najtežim pacijentima kako bi u dežurstvu mogli ispravno da reaguju.

foto: Kurir

Operativni program u sedam sala počinje od pola devet, a dr Radojičić se trudi da dva ili tri dana nedeljno operiše, jedan radi u specijalističkoj ambulanti, a jedan dan viđa pacijente jedan na jedan. Najviše mu znači kada mu nakon uspešnog lečenja roditelji kažu da je dete reklo da je dobar doktor.

Od kada je ušao u kampanju, sve je postalo mnogo intenzivnije, jer sve treba organizovati, ali, ističe, pacijenti i klinka ne smeju da trpe.

Slobodno vreme

TRČIM, PLIVAM, ČITAM...

Posao lekara spada u stresnije poslove, kaže Radojičić, a vreme provedeno s porodicom mu vraća energiju.

- Bavim se sportom - šetam, trčim, plivam i mnogo čitam. Sve čitam, od naučnih radova, beletristike do knjiga iz oblasti psihologije - navodi on.

foto: Kurir

Kurir / Biljana Bojić

Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track