CIRKUS U BORU UOČI LOKALNIH IZBORA: Opozicija i SPS zakazali završne konvencije na istom mestu u isto vreme! Ne odustaju ni jedni ni drugi!
Foto: istmedia.rs

Spor oko skupa u velikoj sali Doma kulture

CIRKUS U BORU UOČI LOKALNIH IZBORA: Opozicija i SPS zakazali završne konvencije na istom mestu u isto vreme! Ne odustaju ni jedni ni drugi!

Izbori 2018. -

BOR - Koalicija "Mi ili oni", koju čine Narodna stranka (NS), Pokret slobodnih građana, DS, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, DSS i SDS, zakazala je za večeras u 18 sati završnu konvenciju u velikoj sali Doma kulture, a u isto vreme zakazana je i tribina na kojoj bi trebalo da sa građanima razgovara ministar za zaštitu životne sredine u Vladi Srbije, Goran Trivan (SPS).

Kao gosti završne konvencije koalicije "Mi ili oni", uoči lokalnih izbora zakazanih za 4. mart, najavljuju se Sergej Trifunović, Siniša Kovačević, Janko Baljak i Saša Janković, a salu je, kako smo saznali, ovoj koaliciji izdao Rade Filipović, predsednik Veća Samostalnog sindikata Srbije za opštinu Bor, organizacije koja je takođe stanar Doma kulture, prenosi Ist media.

I Dragan Žikić, predsednik Opštinskog odbora SPS-a, partije koja tvrdi da jedina ima prava na korišćenje i izdavanje velike sale Doma kulture, kaže da se neće odustati od najavljenog događaja i da će ugostiti ministra bez obzira na mogući “vrući susret” političkih suparnika.

"Rade Filipović se SPS-u obratio sa zahtevom da su sindikatu potrebne prostorije za njihove aktivnosti, i mi smo im napismeno predložili korišćenje male sale", kaže Žikić.

On napominje da je sindikat vanstranačka organizacija koja samo koristi prostorije Dom kulture i nije pravno lice koje može da izda salu bilo kome.

"Sindikat je vanstranačka organizacija a ako ga je Filipović iskoristio za opoziciono delovanje, onda je uradio nešto što se kosi sa statutom sindikata Srbije. Mi ćemo održati tribinu, a ako MI ILI ONI žele da uđu na silu, onda ćemo reagovati, kaže Žikić.

Ni Filipović nije ostao dužan.

"Ne može sindikat da plaća struju sale, a da je SPS izdaje kad hoće i koristi non stop. Mi smo svi stanari tog ulaza i svi imamo prava na korišćenje sale, za koju sam termin zakazao još u ponedeljak", kaže Rade Filipović.

Ni jedna ni druga strana za sada ne odustaje od najavljenih aktivnosti, a u šta će se to pretvoriti, znaće se za manje od desetak sati.

(Kurir.rs/istmedia.rs/Foto: istmedia.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track