DESPOTOVIĆ (LDP): Napraviti memorijalni centar za albanske žrtve u Batajnici
Foto: Beta/Pres služba LDP

kampanja za beograd

DESPOTOVIĆ (LDP): Napraviti memorijalni centar za albanske žrtve u Batajnici

Izbori 2018. -

Kandidati i kandidatkinje Liberalno-demokratske partije posetili su policijski poligon u Batajnici, gde je otkrivena masovna grobnica kosovskih Albanaca i poručili da je obaveza prema žrtvama zločina, ali i prema gradu i savesti, da se na tom mestu podigne Memorijalni centar.

"Volim Srbiju, govorim istinu. To je princip koji je LDP na početku ustanovio kao osnovu rada. Istina je da je ovde u Batajnici, na policijskom poligonu, otkrivena masovna grobnica sa preko 700 tela albanskih civila, među kojima je bilo i 74 dece, rekao je kandidat LDP Ivan Despostović. On je istakao da se prošlost ne može ispraviti, kao što ne možemo razumeti zlo, ali da moramo zapamtiti i podsećati ostale na stravične zločine počinjene u naše ime.

"Naša obaveza pre svega prema žrtvama zločina, ali i prema našem gradu i našoj savesti, je da se na ovom mestu podigne Memorijalni centar", rekao je kandidat LDP. Moramo zauvek, napomenuo je, raskrstiti sa ratnohuškačkom politikom i suočiti se sa njenim posledicama.

"To znači priznanje zločina, izvinjenje i iskaz poštovanja prema žrtvama", poručio je Despotović. On je dodao da će LDP stajati suprotstavljen svim Šešeljima, Vacićima i Šuvakovićima ovog društva, i neće dozvoliti da oni ponovo zavladaju.

"Zbog nemoći da se odmah nakon 5. oktobra 2000. sprovede lustracija i svi zagovarači ratne politike uklone iz javnog života, taj posao je sada na našoj generaciji", rekao je Despotović. Liberalno-demokratska partija je na ovaj način dala i odgovor Inicijativi mladih za ljudska prava koja je pozvala sve izborne liste na predstojećim beogradskim izborima da se izjasne o izgradnji Memorijalnog centra u Batajnici.

(Kurir.rs/Fonet)

Foto Beta/Pres služba LDP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track