MILJAN DAMJANOVIĆ (SRS) ZA KURIR: Vodićemo Beograd na srpski način
Foto: Beta/SRS

INTERVJU

MILJAN DAMJANOVIĆ (SRS) ZA KURIR: Vodićemo Beograd na srpski način

Izbori 2018. -

Mi srpski radikali uvek dajemo samo realna obećanja, ona koja ćemo i ispuniti, tvrdi za Kurir kandidat SRS za gradonačelnika Miljan Damjanović

Miljan Damjanović, kandidat SRS za gradonačelnika Beograda, kaže u razgovoru za Kurir da se kampanja te stranke umnogome razlikuje od ostalih, te da su i prioriteti srpskih radikala oni koji se tiču života običnih građana.

- Najavili smo da će most preko Ade poneti ime generala Dragoljuba Draže Mihailovića, da ćemo sprečiti podizanje spomenika Zoranu Đinđiću, ali da ćemo spomenike podići Slobodanu Miloševiću, Dobrici Ćosiću, Antoniju Isakoviću, Milutinu Milankoviću... Jedini smo najavili bratimljenje Beograda i Sankt Peterburga, grada koji je povezan s preko 600 mostova i ima najbolji metro. Jedini smo izneli konkretna rešenja saobraćajne integracije najudaljenije beogradske opštine Lazarevac i opštine Barajevo sa centrom grada. Favorizovaćemo ćirilicu, koju treba da ističemo, a ne da je se stidimo. Vodićemo Beograd na srpski način!

Kako će to izgledati u praksi, ukoliko osvojite vlast? Koji će vam problemi grada biti prioritet?

- Mi srpski radikali uvek dajemo samo realna obećanja, ona koja ćemo i ispuniti. Tri osnovne tačke našeg programa su rešavanje problema legalizacije, gradskog prevoza i predškolskih ustanova, uz ozbiljnu socijalnu politiku u svim segmentima društva. Vlast je centralizovala proces legalizacije, što je osnovni uzrok korupcije. Efikasnost ćemo postići vraćanjem postupka legalizacije na nivo gradskih opština. Planiramo izgradnju novih objekata, veće kapacitete, a sve u cilju obezbeđivanja bolje budućnosti naše dece.

Lideru SRS Vojislavu Šešelju, ali i vama kladionice daju slabe šanse. Kako to komentarišete? Na koga biste se vi kladili?

- Iako se ne kladim, svestan sam da su iznenađenja vrlo česta. Ako moram da se kladim, onda se kladim na marljivost, poštenje i energiju - kladim se na listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka".

Kojim rezultatima SRS može da se pohvali u opštinama u kojima učestvuje u vlasti?

- Kada je u pitanju opština Palilula, gde je na funkciji zamenika predsednika opštine srpski radikal Darko Paunović, za 19 meseci od kada smo manjinski partner u vlasti asfaltirali smo 42 ulice na levoj obali Dunava. Takođe, uspeli smo i da presvučemo recikliranim asfaltom oko devet kilometara atarskih puteva na teritoriji Borče, Ovče, Krnjače i Preliva. Na Čukarici smo, iako imamo samo jednog člana Veća zaduženog za pitanje privrede Zdravka Topalovića kroz podsticajna sredstva gradske uprave informisali smo, pozvali i pripremali dokumentaciju za preko 800 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava koja su na taj način ostvarila svoja prava u oblasti pčelarstva, povrtarstva, voćarstva... Takođe, na inicijativu naših odbornika rešeni su mnogi komunalni problemi ali i formirana je turističko-sportska organizacija sa ciljem da Čukaricu približi domaćim i stranim turistima. Podržali smo i aktivno učestvovali u organizaciji uspešnog međunarodnog turnira u vaterpolu koji se u letnjim danima održao na Adi Ciganliji, a plan nam je da ova manifestacija postane tradicionalna. Na Savskom vencu smo preporodili Turističku organizaciju, na čijem je čelu radikal Jovica Stojković. Uradili smo mnogo toga i na Voždovcu, gde imamo jednog člana Veća - Bojana Mladenovića. U svim opštinama gde participiramo u vlasti, iako sa malim brojem ljudi na političkim funkcijama, srpski radikali su najaktivniji i vrlo su predani u rešavanju svih problema naših sugrađana.

Kakvom se rezultatu nadate 4. marta?

- Pre nešto više od godinu i po dana održani su izbori za 17 beogradskih opština, koji mogu biti i pravo merilo i paralela za ove gradske, i tada smo osvojili 8,4 odsto, odnosno dobili smo nešto više od 63.000 glasova naših sugrađana. Na ovim izborima nam je želja da nastavimo s trendom rasta i da ostvarimo dvocifren rezultat.

(Kurir.rs/S. Đurić)

Foto Beta/SRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track